Maistuuko vadelma-, laku- vai suklaalusikkaleipä?
Maistuuko vadelma-, laku- vai suklaalusikkaleipä?

Lusikkaleipäbuffet on juhlien hitti. Valitsetko vadelmaisen, suklaisen vai lakupikkuleivän?

Murea ja makea lusikkaleipä on yhtä aikaa nostalginen ja moderni herkkupala. Kokeile nyt uusia makuja ja leivo juhlavieraille iso kasa maisteltavaksi.

Jos haluat kokeilla kaikkia kolmea täytettä, leivo kolme annosta pikkuleipiä. Alla on pinkkien vadelmalusikkaleipien resepti, Lakun makuisten sekä suklaisten lusikkaleipien ohjeet saat Kodin Kuvalehdestä 11/2021. Samasta lehdestä löydät myös muut helpot ja rennot juhlaherkut.

Lusikkaleivät voi leipoa jopa viikkoa ennen tarjoilua ja säilyttää tiiviissä rasiassa viileässä. Paras lusikka keksien muotoiluun on mummolan vanha teelusikka, jossa on syvä pesä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vadelmaiset lusikkaleivät

18–30 keksiä | 1 t 25 min

Pikkuleivät

200 g voita

1½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl vadelmahilloa

Kuorrute

1½ dl tomusokeria

1 rkl vettä tai sitruunamehua

muutama tippa punaista elintarvikeväriä

nonparelleja

Sulata voi kattilassa. Anna sen hautua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia ja sekoita välillä. Voi saa ruskistua kevyesti, mutta se ei saa palaa.

Sekoita kuumaan voihin sokeri ja vaniljasokeri. Kun seos jäähtyy hieman, lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Ota lämpimästä taikinasta nokareita. Paina taikinaa tee- tai ruokalusikkaan. Painele pinta tasaiseksi. Irrota lusikkaleivät lusikasta työntämällä. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle kupera puoli ylöspäin.

Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne saavat vaaleanruskean sävyn.

Sipaise jäähtyneiden lusikkaleipien tasaiselle puolelle hilloa. Paina toinen puolikas päälle.

Sekoita tomusokeri, neste ja elintarvikeväri vadelmakeksien kuorrutteeksi. Lusikoi pinnalle kuorrutetta ja paina päälle nonparelleja.

 

Nappaa vinkit kesän juhliin Kodin Kuvalehdestä 11/2021. Upean juhlaherkkujutun voit lukea myös Digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla