12-16 palaa

Pohja
200 g Digestive-keksejä
1 dl voisulaa

Täyte
14 liivatelehteä
500 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
4 dl vispikermaa
1-1 ½ dl sokeria
2 prk (á 200 g) lime-valkosuklaarahkaa
1 ps (150 g) Marianne-, Wienernougat- tai taloussuklaarouhetta
1 dl sitruunamehua

Kiille
5 dl punaista, sokeritonta, laimennettua mehua
2 ½ dl hyytelösokeria

---


1. Vuoraa 26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita kulhossa voisulan kanssa. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan leivinpaperin päälle.

3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Soseuta mansikat sokerin kanssa.

4. Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa rahka, mansikkasose ja suklaarouhe sekaan.

5. Kiehauta sitruunamehu ja nosta kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivakoista ja sulata lehdet kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä 10 minuuttia.

6. Sekoita liivateneste kermaseokseen ja kaada kakkupohjalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

7. Valmista kiille kiehauttamalla laimennettu mehu. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä. Jos kiille on liian kuumaa, se irrottaa kermapohjaisesta kakusta pintaa ja kakusta tulee läikykäs. Jos kiille kylmenee liikaa, sen voi kiehauttaa uudelleen ja jäähdyttää sopivaksi.

8. Kaada kiille kakun päälle ja anna jähmettyä pari tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Teksti Kiia Renko ja Tiina Rinkinen, kuva Pia Inberg