
Yhdysvalloissa arvostetaan vartaita, joissa yhdistetään possua, lammasta ja pekonia.
Mixed grill-sekalihavartaat
noin 12 varrasta
8 pientä kesäsipulia
1 pkt (120 g) fileepekonia
300 g possun sisäfileetä
1 karitsan ulkofilee
suolaa, mustapippuria myllystä
Maustamiseen
noin 1 dl bbq-kastiketta (esim. Santa Maria)
Leikkaa kesäsipulien varret irti (vihreät osat voit käyttää vaikkapa perunasalaattiin.) Viipaloi fileepekonit. Leikkaa possun- ja lampaanfileet paloiksi. Kuutioi possu pieniksi ja lampaanfileet kookkaammiksi paloiksi.
Pujota kaikki palat vuorotellen vartaisiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sivele vartaat bbq-kastikkeella. Paista vartaita keskilämpöisessä grillissä välillä käännellen 15-20 minuuttia tai kunnes possu on kypsää ja vartaat ovat kauniin värisiä. Tarjoile coleslawin ja barbeque-kastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi kääriä karitsanfileepalat pekoniin kuivumisen estämiseksi. Vartaisiin voi myös tikuttaa kasviksia, esimerkiksi paprika ja herkkusieni sopivat hyvin lihan makuun.