"Rakastan pastaa, hapanjuurileipää ja kotona leivottua pullaa", sanoo uutisankkuri Piia Pasanen.
"Rakastan pastaa, hapanjuurileipää ja kotona leivottua pullaa", sanoo uutisankkuri Piia Pasanen.

Uutisankkuri Piia Pasasen rakkain resepti ja arjen pelastaja on kotoisin makumatkalta Thaimaasta. ”Elän syödäkseni. Ruoka on elämän suurimpia nautintoja.”

Piia Pasanen rakastaa syömistä ja ruoasta puhumista, sillä hänelle kokkaus on tapa rentoutua välillä rankankin työn lomassa. Uutisankkuri on aina ollut kova leipomaan ja kokkaamaan.

”En koskaan unohtaisi syödä. Se on ajatuksena mahdoton. Olen kaikkiruokainen ja onneksi perheenjäsenillänikään ei ole ruokarajoitteita”, Piia sanoo.

”Kun herkuttelen, en todellakaan pode siitä huonoa omaatuntoa. Elän kuitenkin pääsääntöisesti terveellisesti: syön säännöllisesti, juon paljon vettä ja harrastan liikuntaa.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piia Pasasen puoliso on MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen. Pariskunnalla on kaksi urheilua harrastavaa lasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Epäsäännöllisten työaikojen ja lasten harrastusten vuoksi yhteisistä ruoka-ajoista ei ole helppo pitää kiinni. Pyrimme istumaan samaan pöytään mahdollisimman usein, vaikka sitten aamu- tai iltapalalla.”

Piian elämän reseptiksi valikoitui thaimaalainen kanacurry, sillä Piia rakastaa tulista, mausteista ruokaa. 2010-luvun alussa Piia osallistui Krabilla keittokurssille ystävänsä kanssa. Aviomiehet jäivät hoitamaan lapsia uima-altaalle, kun naiset sukelsivat thaikeittiön saloihin.

”Kurssi alkoi sillä, että kävimme ostamassa raaka-aineet paikalliselta torilta. Valmistimme ruokaan tuoreen maustetahnan hiertämällä ainekset isossa morttelissa”, Piia kertoo.

Hänen nam-phink kaeng phet -ohjeessaan on ainakin kuivattuja chilejä, inkiväärin sukuista galangalia, sitruunaruohoa ja korianterinsiemeniä.

”Maustelista on pitkä, joten arkena käytämme ruuassa ihan marketin valmistahnaa.”

Punainen kanacurry on loistava arki-illan ateria, sillä se valmistuu alle puolessa tunnissa ja reseptiä on helppo muunnella. Broilerin voi korvata myös tofulla, katkaravuilla, kalalla tai lihalla.

Thaimaalainen punainen kanacurry on lämpimän tulinen herkku, jossa maistuvat sitruunaruoho ja punaiset chilit. Helppo versio syntyy joutuisasti valmiin currytahnan avulla.
Thaimaalainen punainen kanacurry on lämpimän tulinen herkku, jossa maistuvat sitruunaruoho ja punaiset chilit. Helppo versio syntyy joutuisasti valmiin currytahnan avulla.

Punainen kanacurry

4 annosta, 30 minuuttia

3–4 broilerin rintafileetä

1 prk (400 ml) kookosmaitoa

2 rkl punaista currytahnaa

2 tl currymaustetta

1½ dl kanalientä fondista

2 rkl kalakastiketta

1 rkl ruokosokeria

1 dl tuoretta korianteria

2–3 oksaa kevätsipulia

Lisäksi

250 g munanuudeleita

1 limetti

1 salottisipuli

(1 tuore chili)

Pilko broileri ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.

Kuumenna vokkipannun pohjalla ½ dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna ja -mauste. Paista broilerinpaloja liemessä muutama minuutti.

Lisää kanaliemi, kalakastike, ruokosokeri ja loput kookosmaidosta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Kiehauta vesi kastikkeen kypsyessä. Laita nuudelit veteen 2–3 minuutiksi. Paista nuudelit vielä pikaisesti pannulla öljyssä.

Viimeistele kastike korianterilla ja kevätsipulilla. Nosta sekaan nuudelit. Annostele kulhoihin. Tarjoa lisäksi hienonnettua salottisipulia, limetin lohkoja ja ohuita viipaleita tuoretta punaista chiliä.

Vinkki! Kastikkeeseen voi lisätä kasviksia maun mukaan: porkkanaa, parsakaalia, paprikaa tai vihreitä papuja.

 

Mitä uutisankkurin keittiön kaapeista löytyy aina? Mitä hän on kokannut melkein joka viikko 1990-luvulta saakka? Voit lukea koko jutun KK:sta 9/2023 tai täältä. Jos et vielä ole tilaajaa, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla