Raikkaasta raparperisangriasta tulee kesän juhlien ykkösjuoma.
Raikkaasta raparperisangriasta tulee kesän juhlien ykkösjuoma.

Kesän kynnyksellä juhlajuoma maistuu raikkaalta raparperilta. Voit käyttää sangriaan maun mukaan valkoviiniä tai alkoholitonta kombuchaa.

Aurinkoinen puutarha, rento juhlamieli ja raikas lasillinen sangriaa kuuluvat yhteen. Sangrialla kelpaa juhlistaa vaikkapa valmistujaa, synttärisankaria tai loman aloittajaa. 

Sangrian perusohjeessa on valkoviiniä tai kuohuvaa, mutta kaikille sopivassa juomasekoituksessa voit käyttää myös kombuchaa tai alkoholitonta viiniä.

Hävikkiäkään ei synny, sillä sangrian teosta yli jääneet raparperipalat voi vielä kiehauttaa hilloksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raparperisangria

10–15 annosta | 20 minuuttia + 4 tuntia

1 appelsiinin mehu

1 litra raparperimehua (ks. ohje)

2 dl raparperisiirappia (ks. ohje)

1 plo (0,75 l) kuivaa valkoviiniä tai kuohuviiniä

5 dl kivennäisvettä

Raparperimehu

1 l (600 g) raparperipaloja

1 appelsiinin kuori

1 l vettä

1 dl sokeria

Raparperisiirappi

½ l (300 g) raparperipaloja

2½ dl sokeria

2½ dl vettä

Lisäksi

Raparperia paloina

appelsiini siivuina

muutama oksa minttua

jäitä

Aloita valmistamalla raparperimehu ja siirappi. Huuhtele ja pilko raparperit. Mittaa litra raparperia kattilaan. Pese ja kuivaa appelsiini. Kuori oranssi pinta ohuelti. Lisää kuori ja sokeri kattilaan.

Kiehauta vesi ja kaada se raparperien päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Anna mehun maustua vähintään neljä tuntia. Siivilöi mehu ja säilytä jääkaapissa.

Laita kaikki siirapin ainekset kattilaan. Keitä seosta pienellä lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Siivilöi kulhoon. Anna jäähtyä.

Sekoita isossa kulhossa appelsiinin mehu, raparperimehu, siirappi, valkoviini ja kivennäisvesi. Lisää raparperipaloja, appelsiini siivuina, mintunlehtiä ja reilusti jäitä juuri ennen tarjoilua.

Helpon mutta herkullisen juhlabuffetin reseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 10/2023. Mukana on muun muassa vegaaninen saaristolaisvoileipäkakku, riittoisa lohipiiras ja sulamattomat juustokakkutötteröt. Voit lukea jutun myös digilehdestä

Sisältö jatkuu mainoksen alla