
Kesän kynnyksellä juhlajuoma maistuu raikkaalta raparperilta. Voit käyttää sangriaan maun mukaan valkoviiniä tai alkoholitonta kombuchaa.
Aurinkoinen puutarha, rento juhlamieli ja raikas lasillinen sangriaa kuuluvat yhteen. Sangrialla kelpaa juhlistaa vaikkapa valmistujaa, synttärisankaria tai loman aloittajaa.
Sangrian perusohjeessa on valkoviiniä tai kuohuvaa, mutta kaikille sopivassa juomasekoituksessa voit käyttää myös kombuchaa tai alkoholitonta viiniä.
Hävikkiäkään ei synny, sillä sangrian teosta yli jääneet raparperipalat voi vielä kiehauttaa hilloksi.
Raparperisangria
10–15 annosta | 20 minuuttia + 4 tuntia
1 appelsiinin mehu
1 litra raparperimehua (ks. ohje)
2 dl raparperisiirappia (ks. ohje)
1 plo (0,75 l) kuivaa valkoviiniä tai kuohuviiniä
5 dl kivennäisvettä
Raparperimehu
1 l (600 g) raparperipaloja
1 appelsiinin kuori
1 l vettä
1 dl sokeria
Raparperisiirappi
½ l (300 g) raparperipaloja
2½ dl sokeria
2½ dl vettä
Lisäksi
Raparperia paloina
appelsiini siivuina
muutama oksa minttua
jäitä
Aloita valmistamalla raparperimehu ja siirappi. Huuhtele ja pilko raparperit. Mittaa litra raparperia kattilaan. Pese ja kuivaa appelsiini. Kuori oranssi pinta ohuelti. Lisää kuori ja sokeri kattilaan.
Kiehauta vesi ja kaada se raparperien päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Anna mehun maustua vähintään neljä tuntia. Siivilöi mehu ja säilytä jääkaapissa.
Laita kaikki siirapin ainekset kattilaan. Keitä seosta pienellä lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Siivilöi kulhoon. Anna jäähtyä.
Sekoita isossa kulhossa appelsiinin mehu, raparperimehu, siirappi, valkoviini ja kivennäisvesi. Lisää raparperipaloja, appelsiini siivuina, mintunlehtiä ja reilusti jäitä juuri ennen tarjoilua.
Helpon mutta herkullisen juhlabuffetin reseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 10/2023. Mukana on muun muassa vegaaninen saaristolaisvoileipäkakku, riittoisa lohipiiras ja sulamattomat juustokakkutötteröt. Voit lukea jutun myös digilehdestä.