
Kun osuu suppilovahveroiden kultasuoneen, kopasta riittää moneen muuhunkin kuin tuttuun sienisoosiin. Nopea nuudelikeitto on lämmittäviä makuja tulvillaan.
Kun silmä erottaa metsässä yhden hoikkavartisen suppilovahveron, todennäköisesti ihan pian löytyy monta muutakin. Suppikset viihtyvät kuusikoissa osittain piilossa sammalen sisällä.
Satoisalta suppisretkeltä ei ihan heti malta palata kotiin, joten takataskussa on hyvä olla helppo ja vartissa valmis resepti.
Wokkityylinen ja maukaslieminen sieni-nuudelisoppa on nälkäisen sienestäjän pikapelastus. Kruunaa nuudelit trendiherkulla, chiliöljyyn säilötyllä rapealla valkosipulilla.
Suppisnuudelit
4 annosta | 15 min
1 litra (n. 250 g) suppilovahveroita
4 kevätsipulinvartta
1 pss (200 g) lehti- tai palmukaalia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl öljyä
100 g pakasteherneitä
1½ l vettä
2 pss pikanuudeleita maustepusseineen
2 rkl soijakastiketta
4 rkl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)
Puhdista sienet ja palastele suurimmat. Hienonna sipulinvarret ja kaalinlehdet. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri, puolet sipuleista ja lehtikaalit. Paista, kunnes kaalit pehmenevät. Lisää myös herneet.
Kaada vesi kattilaan, kuumenna ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit maustepusseineen ja keitä pari minuuttia. Mausta liemi soijalla.
Jaa nuudelit, sienet, kasvikset ja liemi tarjoilukulhoihin. Lisää annoksiin rapeaa valkosipulia maun mukaan.
Kodin Kuvalehdestä 20/2022 löydät hyödylliset vinkit sienien käsittelyyn sekä herkullisen suppispastan ja sienitäytteisten uuniperunoiden reseptit. Lehden voit lukea myös diginä.