Nuudelisalaattia on helppo muunnella: riisinuudelin voi vaihtaa myös kuituisempaan täysjyvään ja pähkinät siemeniin.
Nuudelisalaattia on helppo muunnella: riisinuudelin voi vaihtaa myös kuituisempaan täysjyvään ja pähkinät siemeniin.

Vegaaninen nuudelisalaatti on yhtä aikaa raikkaan rapea, mukavan pehmeä, sopivan suolainen ja pähkinäisen makea. Todellista himoruokaa siis!

Yhdistä rouskuva salaatti sopivaan kastikkeeseen ja herkullinen lounas on hetkessä valmis.

Kurkku, porkkana, minttu ja limetti pitävät vegaanisen nuudelisalaatin ihanan raikkaana purtavana, ja makoisa maapähkinäkastike jää pysyvästi lempparilistalle. Tätä salaattia rakastavat teinitkin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike

4 annosta | 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 kerää riisinuudelia

1 iso porkkana

1 kurkku

3 kevätsipulin vartta

1 ps retiisejä

1 dl pähkinöitä (esim. kuorittuja maapähkinöitä)

romainesalaattia

(tuoretta minttua)

Maapähkinäkastike

1 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)

1 limetin mehu

½ dl makeaa soijakastiketta

2 rkl inkiväärimurskaa

½ dl vettä

 

Keitä ja valuta nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan. Koverra siemenet. Viipaloi kurkku, kevätsipuli sekä retiisit.

Paahda pähkinöitä muutama minuutti kuumalla, kuivalla paistinpannulla.

Notkista maapähkinävoi. Purista limetin mehu. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada puolet kastikkeesta nuudelien joukkoon ja loput tarjolle kulhoon.

Sekoita jäähtyneiden nuudelien joukkoon puolet porkkanaraasteesta, kurkusta, retiiseistä ja sipulista. Revi salaatti tarjoiluvadille. Kumoa päälle nuudelit. Lisää pinnalle loput kurkut, porkkanat, retiisit, kevätsipuli ja pähkinät.

Lisää herkullisia salaatti-ideoita löydät Kodin Kuvalehdestä 8/2023. Voit lukea jutun myös osoitteessa Digilehdet.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla