Sitruunainen kesäkurpitsahillo piristää esimerkiksi täytekakkua.
Sitruunainen kesäkurpitsahillo piristää esimerkiksi täytekakkua.

Mihin sitä käyttäisi kesäkurpitsan runsaan sadon tänä vuonna? Pirteään sitruuna-kesäkurpitsahilloon tietenkin!

Kesäkurpitsahillo saa kirpsakan makunsa sitruunasta, ja se muistuttaakin hieman lemon curdia. Testaa sitä marmeladin tapaan leivän päällä tai täytekakun välissä!

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

noin 1 litra | 1 t

1 kg kesäkurpitsaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3–4 sitruunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 rkl sitruunankuorta raastettuna

2 dl vettä

2 tl anista

5 dl hillosokeria

Kuori ja pilko kesäkurpitsat.

Pese yksi sitruuna. Raasta 2 rkl sen keltaista kuoriosaa kulhoon. Purista lopuista sitruunoista mehut kuoriraasteen joukkoon, tarvitset yhteensä 2 dl menua.

Laita kurpitsapalat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Soseuta tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää soseeseen hienoksi jauhettu anis, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hillosokeri. Kuumenna sose kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Lusikoi hillo kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet tiivisti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hillo jääkaapissa.

Lisää yllättävän ihania hilloreseptejä Kodin Kuvalehdessä 15/2022. Voit lukea ohjeet myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla