Ihanat suolaiset tahnat teet helposti savuporosta, savukinkusta ja savulohesta.
Ihanat suolaiset tahnat teet helposti savuporosta, savukinkusta ja savulohesta.

Juhlista itsenäisyyspäivää herkkuvoileivillä, jotka kohottavat tunnelman Linnan juhlien kotikatsomossa. Kodin Kuvalehden hittiohjeella taiot hetkessä kolme erilaista täytettä leipien päälle.

Suolaiset tahnat maistuvat leivän kanssa. Saisiko olla savuporoa, savukinkkua vai savulohta?

Valitse suosikkisi kolmesta Kodin Kuvalehden klassikkotahnasta tai kokeile vaikka kaikkia!

Savuporotahna  

100 g savuporoa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

½ punasipuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 rkl ruohosipulia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kermaa

½ tl mustapippuria

  1. Leikkaa savuporo pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja ruohosipuli.
  2. Notkista tuorejuustoa kermalla ja mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon poro ja sipulit. 
  3. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.

Savukinkkutahna

200 g savukinkkua

1 punainen paprika

2 rkl tuoretta persiljaa

½ dl majoneesia

1 prk ranskankermaa

½ tl mustapippuria

  1. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoinen osa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. 
  2. Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma. Mausta mustapippurilla. 
  3. Yhdistä kaikki ainekset. 
  4. Tarkista maku. Laita jää­kaappiin maustumaan.

Savulohitahna

300 g savulohta

2 rkl ruohosipulia

½ ruukkua tilliä

½ (luomu)sitruunan kuori ja mehu

½ tl mustapippuria

(suolaa)

1 prk kermaviiliä

  1. Poista savulohesta nahka ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää lohen joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja tilli.
  2. Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja lisää lohen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja laita kylmään maustumaan.

Reseptit: Kaisa Nieminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla