Kodin Kuvalehden toimituksella on joka ilta sama huoli kuin muillakin: Mitä ruokaa sitä tänään tekisi? Keskiviikkona 28.8. otimme kuvat omista lautasistamme. Näyttääkö tutulta?

Lohta, makkaraa, makaronilaatikkoa, keittoa, pastaa, salaattia. Kodin Kuvalehden toimituksen väellä on kotonaan lautasilla ihan samaa ruokaa kuin muillakin.

Varhaisperunaa, silliä ja kananmunakastiketta. Söin sitä yksin, koska miehellä oli iltameno. Halusin tehdä kesäruokaa viimeisten lämpimien kesäpäivien kunniaksi. Helena, toimituksen sihteeri.

 

Tein porkkanakeittoa. On vaikea kuvitella, että siitä voi saada pahaa, mutta minä sain. Laitoin mukaan kaalia ja kaikkia mahdollisia kasvisten jämiä jääkaapista, ja lopputulos oli merkillisen hapan. Anna, toimittaja.

 

Olin piharetkellä 5-vuotiaan kummityttöni kanssa, ja hänen toiveestaan söimme nurmikolla Kotipizzan pizzat. Tässä minun jauheliha-salamipizzani. Kiia, ruokatoimittaja.

 

Kello on yli iltakahdeksan, eikä lapsia ole ruokittu vieläkään. No, tuorepastaa ja tuorepestoa saa kymmenessä minuutissa. Ei puhettakaan basilikanlehtien pilkkomisesta tai oliiviöljyn lorottamisesta ­– kaupan muovirasia auki vain, ja juustolastupussi myös. Kolmevuotias kuumepotilas syö päältä luumutomaatin, 11-vuotias väistelee tomaatteja. Itse syön paljon ja kiitän miestä ruuasta. Ulla, toimittaja.

 

Olen tehnyt siskonmakkarasoppaa viimeksi noin 10 vuotta sitten, mutta nyt 20-vuotias poika pyysi sitä. Hyvää tuli kun vihanneksina oli uuden sadon puikulaa, porkkanaa ja papuja. Mari, toimittaja.

 

Kuvassa mieheni bravuuri shepherds pie eli lihaperunasoselaatikko. (Olipa ihana tulla töistä valmiiseen pöytään!) Muu perhe oli ehtinyt jo syödä, joten olin pöydässä kahdestaan 1-vuotiaan kanssa. Hänkin oli syönyt mutta kärkkyi koko ajan vieressä lisää ja napsi sormin annoksestani aurajuuston murut. Sanna, toimituspäällikkö.

 

Muu Suomi syö rosollia jouluisin, mutta länsi-Suomessa sitä kutsutaan sallatiksi, ja sitä tehdään myös loppukesän mehukkaista juureksista. Mikään pikaruoka se ei ole, sillä keitin punajuuret, porkkanat ja perunat jo edellisenä iltana. Kastike on etikalla maustettua kermaviiliä. Lisäksi söin kaupan tätien tekemiä kreikkalaisia lihapullia. Tarjosin ruokaa myös veljelleni, joka sattumalta piipahti käymään. Velikin tykkää kovasti tästä lapsuutemme ruuasta. Outi, toimitussihteeri.

 

En osaa tehdä mitään aasialaista ruokaa, mutta eilen amerikkalainen vieraani tarjoutui kokkaamaan currya. Ostimme kastikkeet aasialaisesta kaupasta, vihannekset ja tofun marketista. Suomalaisena sain miedomman version, mutta silti otsaan kertyi muutama hikipisara. Nyt jääkaapissa on pullokaupalla mystisiä sooseja, mikä ehkä saa minut näyttämään coolilta. Noora, toimittaja.

 

Söin hernekeittoa ja sen kylkiäisenä pehmoisen rieskan. Simppeli ateria maistui nälkäiseen masuun superhyvältä. Siskoni on kämppikseni, joten hänen kanssaan juttelimme samalla päivän kuulumiset. Annabella, toimittaja.

Laitoin itselleni uunissa paistettua lohta ja höyrytin vihreitä kasviksia. Makua antoi oliiviöljykastike sekä itsetehty pesto. Söin ateriani katsellen tv:stä Akuuttia. Ateriani oli helppo ja nopea valmistaa. Teen harvoin työläitä ruokia. Anneli, muotitoimittaja.

Mitä teillä syödään? Nappaa kuva ateriastasi ja osallistu kuvakisaan, jonka palkintona on Crescent-polkupyörä.