Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani reissaa vuodessa yli 80 000 kilometriä. Nämä ruokapaikat ympäri Suomen ovat bändin mieleen.

Keikkamuusikot tietävät varmasti, missä kannattaa viettää ruokataukoa. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani huristelevat kuitenkin mieluiten tunnettujen ketjupaikkojen ohi ja nautiskelevat keikkatankkauksen paikallisissa pikkupaikoissa. Bändi listasi viisi suosikkiruokapaikkaansa. Muistathan nämä, kun seuraavan kerran lähdet reissuun!

Buena Vista, Rauma

On erinomainen paikka liharuuan ystävälle. Bändille maistuvat siellä listan herkulliset grilli-, possu- ja lehtipihvit, joiden kylkijäiseksi he tilaavat punaviiniä. Viihtyisä ravintola sijaitsee Rauman kanaalin rannassa. Perheellisen on hyvä tietää, että sieltä löytyy lapsille leikkinurkkaus.

Kanalinranta 5

LohiHovi, Lohiniva

Levin lähellä sijaitseva kahvila-ravintola on Kittilän ja Rovaniemen välillä. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaanin soittajat kehottavat pysähtymään kahvilla LohiHovissa, kun tie vie pohjoisen Suomen seuduille. Tarjolla on nimittäin erityisen hyviä munkkirinkilöitä, jotka jäävät takuulla mieleen.

Lohikuja 10

 Borneo, Tampere

On malesialaisen ruuan keidas, jota Tuure ja Karavaani suosittelevat Pirkanmaan sydämestä, Tampereelta. Herkulliset ja eksoottiset ruuat valmistuvat suomalaisista raaka-aineista malesialaisen kokin toimesta.

Ilmarinkatu 8

 

Siam-Thai, Kuopio

 On yksin bändin suosikkipaikoista, koska he saavat tilattua sieltä lempiruokaansa, eli thaimaalaista. Aasialaisen herkkuhetken voi kokea Kuopion keskustassa, kun savon mailla tulee matkailtua.

Käsityökatu 35

 Kon-Thai, Kankaanpää

Thaimaalainen ravintola ja siksi myös bändin ehdoton lemppari. Länsi-Suomessa sijaitsevan ravintolan makoisa ruoka on toki jäänyt miesten mieleen, mutta erityisesti he kehuvat henkilökunnan ystävällistä palvelua ja iloista ravintolan pitäjää, joka on kuulemma aivan huipputyyppi.

Torikatu 9

 

Paras leipäjuusto on kauniin ruskeapilkullista.
Paras leipäjuusto on kauniin ruskeapilkullista.

Leipäjuusto onnistuu myös tavallisessa uunissa. Tärkeintä on kunnon valutus ja paistaminen, joka antaa juustolle kauniit pilkut. Näillä vinkeillä onnistut!

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi

Käytä homogenoimatonta täysmaitoa ja lämmitä se kädenlämpöiseksi ennen kuin lisäät juustonjuoksuttimen. Parasta on mitata lämpötila digitaalisella mittarilla. Oikea lämpötila on tärkeä, jotta juustonjuoksutin toimii halutulla tavalla. Anna maidon juoksettua rauhassa.

Valuta hyvin

Valitse tilava siivilä ja vuoraa se puhtaalla harsolla. Nostele juustomassa keoksi ja odota tarvittaessa, että se painuu siivilään ennen uuden kerroksen lisäämistä. Anna valua hyvin. Näin varmistat, ettei juustosta tule liian kosteaa.

Juuston valutuksessa irtoava hera kannattaa käyttää vaikka sämpylätaikinaan.

Tarkkaile paistumista

Paista juusto tilavassa vuoassa, jotta se ei roisku yli. Tarkkaile paistumista ja alenna tarvittaessa lämpötilaa. Jos juustoon jää paistamisen jälkeen ylimääräistä nestettä, voit valuttaa sitä varovasti pois, kun juusto on jäähtynyt ja kiinteytynyt. Leikkaa paloiksi vasta täysin jäähtyneenä.

Tee leipäjuusto tällä ohjeella:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Leipäjuusto kotikonstein
Resepti
Leipäjuusto kotikonstein

3 herkkua leipäjuustosta

Klassikkojälkiruoka

Paloittele juusto pieniin annosvuokiin ja kaada päälle loraus kuohukermaa. Kuumenna 200-asteisessa uunissa muutama minuutti. Tarjoa jälkiruuaksi lakkojen tai lakkahillon kanssa.

Leipäjuustosalaatti

Paloittele jäähtynyt leipäjuusto pitkiksi kolmioiksi. Revi vadille rapea- ja pehmeälehtistä salaattia. Lisää päälle leipäjuustot, puolitettuja mansikoita, hienonnettuja sipulinvarsia ja siemensekoitusta. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Herkkutikut

Varaa leipäjuuston lisäksi kirsikkatomaatteja, kurkkupaloja, viinirypäleitä ja basilikanlehtiä. Anna lasten koota aineksista mieleisiään herkkutikkuja.

Oikein puhdistetut pullot ja purkit takaavat säilykkeiden onnistumisen.
Oikein puhdistetut pullot ja purkit takaavat säilykkeiden onnistumisen.

Hillot, marmeladit ja mehut säilyvät parhaiten, kun purkit ja pullot ovat ennen säilöntää todella puhtaat. Näin se hoituu helpoimmin.

Kotitekoisten hillojen, mehujen ja marmeladien säilyvyyteen vaikuttaa purkkien ja pullojen puhtaus. Puhdistus ei ole vaikeaa, ja onkin makuasia, kuinka sen tekee.

Käytä puhtaita työvälineitä koko työskentelyn ajan, sekä ainoastaan puhtaita ja tuoreita raaka-aineita.

Tapa 1: kuumenna uunissa.

Pane astiat kylmään veteen likoamaan säilöntää edeltävänä päivänä.

Pese tölkit ja pullot huolellisesti astianpesuaineella.

Huuhtele astiat ja valuta hetki.

Kuumenna astioita 125 asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia.

Kiehauta kannet, korkit ja tiivisteet.

Tapa 2: keitä kattilassa.

Pane astiat kylmään veteen likoamaan säilöntää edeltävänä päivänä.

Pese tölkit ja pullot huolellisesti astianpesuaineella.

Pane tölkit kattilaan ja kaada vettä päälle siten, että astiat peittyvät.

Keitä purkkeja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan.

Kiehauta myös kannet, korkit ja tiivisteet.

+ 6 vinkkiä, joilla homma sujuu turvallisesti ja hillot säilyvät pitkään

  1. Noudata reseptiikan säilöntäohjeita.
  2. Ole varovainen kuumien purkkien käsittelyssä. Käytä apuna pihtejä ja puhdasta keittiöliinaa.
  3. Älä koskettele purkkeja sisäpuolelta sormilla.
  4. Täytä kuumat astiat kuumilla tuotteilla siten, että ne ovat aivan täynnä ja sulje välittömästi.
  5. Kuori mahdollinen pinnalle muodostunut vaahto pois.
  6. Säilytä purkit pimeässä ja viileässä paikassa.