
Keittiöaiheinen kirja, josta löytyy sekä kauneutta että hyötyä, ilahduttaa parhaimmillaan vuodesta tai jopa sukupolvesta toiseen.
![]() |
Esteetikolle ja nautiskelijalle Meillä on joulu Taina Vuohelainen, Marja Samuli, Arto Vuohelainen, Otava. Kaunis kirja tarjoaa elämyksiä ja tekemistä: koristelu- ja kattausideoita, ruoka- ja leivontaohjeita itsenäisyyspäivästä loppiaiseen. Pienillä ideoilla ja vähällä vaivalla taikoo ihmeellisen ihanan joulun. |
![]() |
Unelmoivalle kotikokille Minun Venetsiani - ruokaa, tunnelmia, muistoja Tessa Kiros, WSOY. Jos et ole vielä käynyt Venetsiassa, tämä kirja houkuttelee sinut varmasti matkalle. Ällistyttävän kauniit kuvat ja tunnelma, tilaa omille muistiinpanoille ja ruokaohjeille. Valmiita ohjeitakin kirjassa on, mutta vain hyppysellinen. Kirja ilahduttaa takuulla kaikkia, jotka ovat kaupungissa joskus piipahtaneet. |
![]() |
Soppaihmisille Soppakirja Toimittanut Sophie Grigson, suomentanut Salla Korpela, Schildts. Runsas kirja sopii taviskokkaajan perusteokseksi ja inspiraation lähteeksi. Keitoista saa todella monipuolista ruokaa. Ne käyvät alkuruuaksi, välipalaksi, penninvenyttäjän arkilounaaksi, ruokaisaksi päivälliseksi. Kirjassa on reilusti yli sata reseptiä, mukana myös tutut klassikot. Vinkkiosuudessa opetetaan vielä tarpeelliset tiedot ja taidot, joilla keitto taatusti onnistuu. |
![]() |
Opettelijalle ja kokeilijalle Tee itse herkulliset Hillot, hyytelöt ja marmeladit Saksan kielestä kääntänyt Marita Vihervuori, Minerva Kustannus. Säilöntäkirja, jossa perustietoa hillon, hyytelön ja marmeladin valmistajille. Perushillojen lisäksi ohjeita mm. kvitteni- ja omenaviinihyytelöön, kastanjamarmeladiin, ruusuhilloon, aprikoosi-limettimarmeladiin sekä moneen muuhun. |
![]() |
Kulinaristille Rakkaudesta juustoon Fiona Beckett, Karisto. Kauniisti kuvitettu tietopaketti juustoista, juustotarjottimen suunnittelusta sekä eri juustotyypeille sopivan viinin valinnasta. Ihania juustoruokaohjeita, enimmäkseen suolaisia, mutta myös makeita. |
![]() |
Kotileipurille Juhlaleivonnaiset Ulla Svensk, Otava. Blogileipuri Ulla Svenskin uudessa kirjassa on suolaisia ja makeita leivontaohjeita kaikenlaisiin juhlahetkiin ja kaikille vuodenajoille. Selkeät ohjeet ja kauniit kuvat houkuttelevat hukuttamaan sormet jauhoihin. |
Teksti Kiia Renko