Keittiöaiheinen kirja, josta löytyy sekä kauneutta että hyötyä, ilahduttaa parhaimmillaan vuodesta tai jopa sukupolvesta toiseen.

       Esteetikolle ja nautiskelijalle
Meillä on joulu
Taina Vuohelainen, Marja Samuli, Arto Vuohelainen, Otava.

Kaunis kirja tarjoaa elämyksiä ja tekemistä: koristelu- ja kattausideoita, ruoka- ja leivontaohjeita itsenäisyyspäivästä loppiaiseen. Pienillä ideoilla ja vähällä vaivalla taikoo ihmeellisen ihanan joulun.
Unelmoivalle kotikokille
Minun Venetsiani - ruokaa, tunnelmia, muistoja
Tessa Kiros, WSOY.

Jos et ole vielä käynyt Venetsiassa, tämä kirja houkuttelee sinut varmasti matkalle. Ällistyttävän kauniit kuvat ja tunnelma, tilaa omille muistiinpanoille ja ruokaohjeille. Valmiita ohjeitakin kirjassa on, mutta vain hyppysellinen. Kirja ilahduttaa takuulla kaikkia, jotka ovat kaupungissa joskus piipahtaneet.
Soppaihmisille
Soppakirja
Toimittanut Sophie Grigson, suomentanut Salla Korpela, Schildts.

Runsas kirja sopii taviskokkaajan perusteokseksi ja inspiraation lähteeksi. Keitoista saa todella monipuolista ruokaa. Ne käyvät alkuruuaksi, välipalaksi, penninvenyttäjän arkilounaaksi, ruokaisaksi päivälliseksi. Kirjassa on reilusti yli sata reseptiä, mukana myös tutut klassikot. Vinkkiosuudessa opetetaan vielä tarpeelliset tiedot ja taidot, joilla keitto taatusti onnistuu.

Opettelijalle ja kokeilijalle
Tee itse herkulliset Hillot, hyytelöt ja marmeladit
Saksan kielestä kääntänyt Marita Vihervuori, Minerva Kustannus.

Säilöntäkirja, jossa perustietoa hillon, hyytelön ja marmeladin valmistajille. Perushillojen lisäksi ohjeita mm. kvitteni- ja omenaviinihyytelöön, kastanjamarmeladiin, ruusuhilloon, aprikoosi-limettimarmeladiin sekä moneen muuhun.
Kulinaristille
Rakkaudesta juustoon
Fiona Beckett, Karisto.

Kauniisti kuvitettu tietopaketti juustoista, juustotarjottimen suunnittelusta sekä eri juustotyypeille sopivan viinin valinnasta. Ihania juustoruokaohjeita, enimmäkseen suolaisia, mutta myös makeita.
Kotileipurille
Juhlaleivonnaiset
Ulla Svensk, Otava.

Blogileipuri Ulla Svenskin uudessa kirjassa on suolaisia ja makeita leivontaohjeita kaikenlaisiin juhlahetkiin ja kaikille vuodenajoille. Selkeät ohjeet ja kauniit kuvat houkuttelevat hukuttamaan sormet jauhoihin.

Teksti Kiia Renko

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla