Marian ja Juhiksen kromijalkainen sohvapöytä on itse suunniteltu ja nikkaroitu. Sohva on Askosta.
Marian ja Juhiksen kromijalkainen sohvapöytä on itse suunniteltu ja nikkaroitu. Sohva on Askosta.

Korhosten kodin tärkeimmät raaka-aineet: iloisia lapsia, simppeli sisustus, roppakaupalla omin käsin toteutettuja ideoita.

Kun Maria Korhonen odotti Noonaa, hänellä oli kummia mielitekoja.

”Minun piti välttämättä rakentaa kotipihaan kivirinne ja kaivaa 30-metrinen oja pensasaitaa varten. Olen aina saanut outoja päähänpistoja raskaana ollessani”, Maria naurahtaa.

Viime elokuussa syntyi perheen kuopus Veela.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Patjat pehmentävät Meean ja Jooan volttinäytösten alastuloja. Lastenhuoneen sänky on Ikeasta.
Patjat pehmentävät Meean ja Jooan volttinäytösten alastuloja. Lastenhuoneen sänky on Ikeasta.

”Tällä kertaa valmistui pieni kasvimaa pihalle sekä terassille penkit ja pöytä. Näin neljännessä raskaudessa minun piti kuitenkin olla hieman armollisempi itselleni ja kropalleni, joten ojankaivuuseen en uskaltautunut. Minä ideoin ja Juhis toteutti.”

Kokonaista taloa Maria ei ole vielä rakentanut. Hän löysi miehensä Juhis Korhosen kanssa kotinsa puolivalmiina. Rakennusfirma rakensi taloja Laukaaseen uudelle asuinalueelle, ja yksi paritaloista tuntui nappivalinnalta.


Avara keittiö on tarpeen, sillä Maria rakastaa laittaa ruokaa.  ”Lapset eivät ole kovin kokeilunhaluisia, mutta kokkaan välillä kaksi eri ruokaa, sillä teen mieluusti uusiakin juttuja. Juhis ei syönyt edes sipulia, kun tapasimme, mutta nyt asiat ovat onneksi toisin”, Maria nauraa.
Avara keittiö on tarpeen, sillä Maria rakastaa laittaa ruokaa. ”Lapset eivät ole kovin kokeilunhaluisia, mutta kokkaan välillä kaksi eri ruokaa, sillä teen mieluusti uusiakin juttuja. Juhis ei syönyt edes sipulia, kun tapasimme, mutta nyt asiat ovat onneksi toisin”, Maria nauraa.

Sisustaminen ja erityisesti käsityöt ja nikkarointi ovat Marian rakkaita harrastuksia, joiden pariin hän yleensä ehtii illalla, kun lapset nukkuvat. Hän kertoo ideoistaan Kotitalosta-blogissaan.

Käytännöllinen on kaunista

Koska talo oli ostovaiheessa vasta rakenteilla, pariskunta ehti valita pintamateriaalit itse. Kodinhoitohuoneeseen, eteiseen ja kylpyhuoneeseen laitettiin tummat laattalattiat, sillä niissä ei näy kura helposti.

”Se oli järkivalinta. Jos meillä ei olisi lapsia ja koiraa, olisimme saattaneet päätyä täysin toisenlaiseen ratkaisuun. Valitsimme myös paljon vaaleita pintoja, jotta koti olisi mahdollisimman valoisa”, Maria sanoo.

Kodin arkisisäänkäynti vie kodinhoitohuoneeseen, johon saa kätevästi jätettyä märät vaatteet rekille kuivumaan. Kenkien kuivatusta varten Maria teki pienen hyllyn.


Kirjahyllyn oven Maria teki Bilteman sytytystikuista, ja sen takaa löytyy imuri. Se on nelilapsisessa perheessä usein käytössä.
Kirjahyllyn oven Maria teki Bilteman sytytystikuista, ja sen takaa löytyy imuri. Se on nelilapsisessa perheessä usein käytössä.

”Tulevaisuudessa haaveilen avarasta loft-henkisestä omakotitalosta, jossa makuuhuoneet olisivat yläkerrassa ja alhaalla olisi paljon avointa tilaa. Naapuriin nousevat upeat omakotitalot nostavat rakentamiskuumetta entisestään, mutta ajatusta uudesta kodista on siirrettävä tulevaisuuteen. Nyt sellaiseen ei ole vielä mahdollisuutta, sillä haluan olla kotona lasten kanssa mahdollisimman pitkään.”

Maria solmi itse olohuoneen seinällä roikkuvan makramee-työn.

Juttu on ilmestynyt Kodin Kuvalehdessä 4/2018.

KOTI 2013 valmistunut paritalo Laukaassa, Keski-Suomessa. Neljä huonetta ja keittiö, 110 m2.

ASUKKAAT Kotiäiti ja bloggaaja Maria Korhonen, 32, hallintopäällikkö Juhis Korhonen, 31, sekä lapset Meea, 7, Jooa, 5, Noona, 3, ja puolivuotias Veela sekä parsonrussellinterrieri Elvis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla