Tänä syksynä pihlajat notkuvat jälleen marjoja. Niitä voi käyttää sekä sisustuksessa että ruokaan.

Moni pitää pihlajanmarjoja liian kirpeinä syötäväksi ja jättää ne hyödyntämättä mitenkään. Happaman marjan kanssa kannattaa kuitenkin tulla kaveriksi, sillä oikeasti se ei ole niin kelvoton kuin maineensa.

Jos malttaa, syötäväksi tarkoitettujen pihlajanmarjojen poimijan kannattaa odottaa ensimmäisiin yöpakkasiin. Pakkasen puraisu vie pihlajalta jonkin verran karvautta.

Puut ovat myös erilaisia: maistamalla voi löytää puun, jossa marjat ovat muita makeampia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pihlajanmarjoja kannattaa sekoittaa muihin marjoihin tai omenoihin ja tehdä niistä vaikkapa sekahilloa. Marjat voi myös kuivattaa ja rouhia. Rouhe sopii mainiosti vitamiineja tuovaksi lisäksi esimerkiksi jugurtin tai sämpylätaikinan sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos maku tuntuu kuitenkin liian karvaalta, pihlajan kauniita marjakimppuja voi käyttää myös koristeiksi. Ota niitä talteen kimppuina ja sijoittele ruokapöydän kattaukseen tai ovikranssiin. Kokonaiset pihlajanoksat somistavat hienosti myös syksyistä kukkakimppua.

Tiesitkö, että suomalaiset muuten kokevat pihlajan vaikeana sanan? Kun Kodin Kuvalehden lukijoilta kysyttiin, mikä on suomen kielen vaikein sana, joku defibrillaattorin ja meteorologin ohessa ehdotettiin myös pihlajaa. Lue tästä muitakin Kodin Kuvalehden lukijoiden omia sanoja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla