Robin valitsi Suuri Käsityö -lehden pipokisassa suosikikseen salolaisen Anja Salosen neuloman pipon.

Katso myös muut voittajapipot ja äänestä omaa suosikkiasi.

Sydän-pipo

Koko: lapsi (aikuinen)
Päänympärys: n. 48cm (56cm)
Langanmenekki: Gjestal Janne, musta 401 ja vaaleansininen 444    
Puikot:  pyöröpuikot 40cm, 4,5mm ja sukkapuikot 4,5mm
Muut tarvikkeet: 1 silmukkamerkki, kanavaneula langanpäiden päättelyyn
Tiheys: 18 s sileää neuletta 4,5 mm puikoilla = 10 cm

Langat Lankamaailma.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luo mustalla langalla 70 (84) silmukkaa ja yhdistä renkaaksi. Varmista, että silmukat eivät kierry pyöröpuikolla kaapelin ympäri. Neulo 1 o, 1 n - joustinneuletta niin, että neulot oikeat silmukat takareunoistaan.  Merkitse krs:n alkamiskohta silmukkamerkillä tai merkkauslangalla. Jatka joustinneuletta, kunnes työn korkeus on 4,5(5) cm. 

Neulo 3(4) krs:ta sileää ja aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen mukaan.  Mallikerta toistuu leveydessä yhteensä 5(6) kertaa.  Kun olet neulonut sydämet, jatka mustalla langalla sileää neulosta, neulo 5(8) krs:ta ja aloita sitten kavennukset. 

Pienempi koko: *Neulo 8 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 6 krs sileää neulosta ilman kavennuksia. 

Toista kavennukset: *Neulo 7 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs. Neulo 5 krs sileää neulosta ilman kavennuksia.

Toista kavennukset samaan tapaan, niin että silmukka- ja krs-määrä vähenee aina yhdellä kavennusten välissä. Kun kavennusten välissä on krs:lla jäljellä 3 s, neulo kavennukset joka krs:lla.

Isompi koko: *Neulo 9 s, neulo sitten 2 s o yht., neulo 8 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 7 krs sileää neulosta ilman kavennuksia. 

Toista kavennukset:  *Neulo 8  s, neulo sitten 2 s o yht., neulo 7 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 6 krs sileää neulosta ilman kavennuksia.

Toista kavennukset samaan tapaan, niin että silmukka- ja krs-määrä vähenee aina yhdellä kavennusten välissä. Kun kavennusten välissä on krs:lla jäljellä 3 ja 4 s, neulo kavennukset joka krs:lla.

Kummatkin koot: Kun silmukoita on niin vähän, että pyöröpuikolla neulominen on hankalaa, voit vaihtaa työhön sukkapuikot. Kun krs:lla on jäljellä 7(8) s, katkaise lanka, vedä langanpää kaikkien jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä päälaelle jäänyt aukko umpeen. Jaa langanpää kahtia ja päättele langanpäät työn nurjalle puolelle eri suuntiin, jotta saat pääteltyä langat mahdollisimman huomaamattomasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla