Robin valitsi Suuri Käsityö -lehden pipokisassa suosikikseen salolaisen Anja Salosen neuloman pipon.

Katso myös muut voittajapipot ja äänestä omaa suosikkiasi.

Sydän-pipo

Koko: lapsi (aikuinen)
Päänympärys: n. 48cm (56cm)
Langanmenekki: Gjestal Janne, musta 401 ja vaaleansininen 444    
Puikot:  pyöröpuikot 40cm, 4,5mm ja sukkapuikot 4,5mm
Muut tarvikkeet: 1 silmukkamerkki, kanavaneula langanpäiden päättelyyn
Tiheys: 18 s sileää neuletta 4,5 mm puikoilla = 10 cm

Langat Lankamaailma.

Luo mustalla langalla 70 (84) silmukkaa ja yhdistä renkaaksi. Varmista, että silmukat eivät kierry pyöröpuikolla kaapelin ympäri. Neulo 1 o, 1 n - joustinneuletta niin, että neulot oikeat silmukat takareunoistaan.  Merkitse krs:n alkamiskohta silmukkamerkillä tai merkkauslangalla. Jatka joustinneuletta, kunnes työn korkeus on 4,5(5) cm. 

Neulo 3(4) krs:ta sileää ja aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen mukaan.  Mallikerta toistuu leveydessä yhteensä 5(6) kertaa.  Kun olet neulonut sydämet, jatka mustalla langalla sileää neulosta, neulo 5(8) krs:ta ja aloita sitten kavennukset. 

Pienempi koko: *Neulo 8 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 6 krs sileää neulosta ilman kavennuksia. 

Toista kavennukset: *Neulo 7 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs. Neulo 5 krs sileää neulosta ilman kavennuksia.

Toista kavennukset samaan tapaan, niin että silmukka- ja krs-määrä vähenee aina yhdellä kavennusten välissä. Kun kavennusten välissä on krs:lla jäljellä 3 s, neulo kavennukset joka krs:lla.

Isompi koko: *Neulo 9 s, neulo sitten 2 s o yht., neulo 8 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 7 krs sileää neulosta ilman kavennuksia. 

Toista kavennukset:  *Neulo 8  s, neulo sitten 2 s o yht., neulo 7 s, neulo sitten 2 s o yht.*, toista *-* koko krs.  Neulo 6 krs sileää neulosta ilman kavennuksia.

Toista kavennukset samaan tapaan, niin että silmukka- ja krs-määrä vähenee aina yhdellä kavennusten välissä. Kun kavennusten välissä on krs:lla jäljellä 3 ja 4 s, neulo kavennukset joka krs:lla.

Kummatkin koot: Kun silmukoita on niin vähän, että pyöröpuikolla neulominen on hankalaa, voit vaihtaa työhön sukkapuikot. Kun krs:lla on jäljellä 7(8) s, katkaise lanka, vedä langanpää kaikkien jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä päälaelle jäänyt aukko umpeen. Jaa langanpää kahtia ja päättele langanpäät työn nurjalle puolelle eri suuntiin, jotta saat pääteltyä langat mahdollisimman huomaamattomasti.

Kalanruotoneule näyttää monimutkaiselta, mutta onkin superhelppoa neuloa.

Kierteiden takia neuloksesta tulee jämäkkää, joten valitse työhön noin puoli numeroa vyötteen suositusta suuremmat puikot.

Oikea puoli: Vie puikko kahden silmukan läpi oikealta vasemmalle ja koukkaa lanka silmukoista. Pudota vasemmalta puikolta vain ensimmäinen silmukka.

Vie puikko taas kahden silmukan läpi, koukkaa lanka ja tiputa ensimmäinen silmukka. Toista näin koko kerros.

Neulo lopussa viimeinen silmukka tavallisesti oikein, jotta silmukkamäärä ei vähene.

Nurja puoli: Vie puikko kahden silmukan läpi niin kuin tavallisestikin neuloisit nurjan silmukan.

Vie lanka molemmista silmukoista, mutta pudota vasemmalta puikolta vain ensimmäinen silmukka. Neulo näin koko kerros.

Neulo lopussa viimeinen silmukka tavallisesti nurin.

Voit korvata valepalmikolla joustinneuleen villasukan suussa, pipon reunassa tai puseron helmassa. 

Valepalmikoita on monenlaisia. Tämä reikäpalmikko on kolme silmukkaa leveä, ja väliin tulee kaksi nurjaa silmukkaa.

Mallikerta on neljä kerrosta korkea.

Reikäpalmikko tasona

1. krs: Siirrä palmikon 1. silmukka puikolta toiselle, neulo 2 silmukkaa oikein ja siirrä nostettu silmukka neulottujen yli. Neulo väliin 2 nurin.

2. krs, nurja puoli: Neulo palmikon silmukat nurin ja luo väliin uusi silmukka kavennetun tilalle tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat oikein.

3. krs: Neulo oikeat silmukat ja langankierto oikein, nurjat silmukat nurin.

4. krs, nurja puoli: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.

Toista näitä neljää kerrosta. 

Reikäpalmikko suljettuna neuleena: Neulo 1. , 2. ja 4. krs. kuten tasona. 

2. krs: Neulo palmikon silmukat oikein ja luo niiden väliin kavennetun silmukan tilalle uusi silmukka tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat nurin.