Osallistu Roosa nauha -kampanjaan neulomalla sukat. Jokaisesta myydystä Roosa nauha -sukkalankakerästä lahjoitetaan 80 senttiä Syöpäsäätiölle rintasyöpätyöhön.

VADELMA-SUKKA

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy, Minna Ahonen.
Koko: Pieni naisten koko, no 37
Tarvikkeet: Roosa nauha sukkalanka (75 % villa, 25 % polyamidia, kerä 100 g). Roosaa (52) 100 g
Neuletiheys: 30 s ja 40 krs = 10 cm
Kantapään mallineule = puolipatentti: 
1. krs nosta ensimmäinen s. neulomatta ”1 o, nosta seuraava s oikein neulomatta”.  Toista ”-”. Lopeta kerros 1 o.
2. krs käännä työ, nosta 1. s neulomatta, neulo krs nurin, viimeinen s. oikein.
Toista 1. ja 2. kerrosta.

Työohje: Luo 70 s, neulo 6 krs ainaoikeaa (1 krs nurin, 1 krs oikein). Aloita sitten pitsineule mallin mukaan ja neulo vartta 18 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kantapää: Siirrä silmukoita niin, että 2. ja 3. puikolla on 19 s ja 1. ja 4. puikon silmukat samalle puikolle (= 32 s). (Kerroksen vaihtumiskohta jää taakse keskelle.) Aloita kantapään neulominen mallineuleen mukaisesti oikean puolen kerroksella.

Kun kantalapussa on 34 krs, aloita kantapään kavennukset. Neulo 21 s puolipatenttia ja tee ylivetokavennus = ota 1 s neulomatta puikolle, neulo seuraava silmukka, vedä neulomaton silmukka neulotun ylitse. Käännä työ ja ota 1. s neulomatta puikolle, neulo 10 s nurin, neulo 2 s nurin yhteen. Käännä työ, ota 1. s neulomatta puikolle, neulo 10 s puolipatenttia ja tee jälleen ylivetokavennus jne. Kavenna kantapään silmukoita siten, että keskiosan silmukkamäärä 12 pysyy muuttumattomana. 

Kun sivujen silmukat (10+10) on kavennettu, jaa puikolle jääneet 12 silmukkaa puoliksi kahdelle puikolle (6+6), poimi kantapään sivusta kirjoneuleena 17 s ensimmäiselle puikolle = 23 s, poimi 4. puikon silmukat samoin kantapään toisesta sivusta.

Jalkaosa: Etuosan silmukoilla jatkuu pitsineule ja jalkapohjan osalla sileä neule. Neulo kerros; 1. puikon 23 s, 2. puikon 19 s, 3. puikon 19 s ja 4. puikon 23 s (= 84 s). Jatka neulomista ja kavenna 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 s yhteen ylivetokavennuksella. Kavennukset tehdään joka kolmannella kerroksella 7 x 1 s. Puikoilla on nyt 70 s.

Neulo kantapään jälkeen sileää n. 11 cm ja kavenna 2 s pois jalkapohjasta = 68 s. Kavenna vielä 1 s joka puikolla 15 cm kohdalla = 64 s. Jatka neulomista kunnes terän pituus on n. 19 cm (pitäisi ulottua pikkuvarpaan kynteen). 

Kärki: Aloita kärkikavennukset. Kavenna jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 o yhteen ja neulo kavennuskerrosten väliin niin monta kerrosta kuin kavennusten välissä on silmukoita. Kun jäljellä on yhteensä 8 s, neulo 1. s oikein ja vedä seuraavat seitsemän silmukkaa neulotun silmukan yli neulomatta, neulo päätteeksi viimeinen silmukka oikein, katkaise lanka ja vedä läpi.

Päättele. Neulo toinen sukka samoin. Höyrytä kevyesti.

Hoito: Konepesu 40°. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.

Lisää Roosa -nauha -langasta neulottujen sukkien ohjeita.

Katso vinkkejä perusvillasukan neulontaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla