Yhdistä kesäkassiin kauniit kankaat ja pikkuisen tilkkutyötä. Amy Butlerin upeasta Hapi-mallistosta löydät paljon yhteensopivia kuoseja.

Koko: 48x48 cm

Tarvikkeet: Kuviollisia puuvillakankaita, pääkangasta 0,50 cm ja muita 0,20 m, leveys 132 cm. Vuoriksi tukevaa puuvillakangasta 0,50 m, leveys 140 cm. Kiinnisilitettävää tukikangasta. Koristenauhaa 1,00 m, leveys 2,5 cm. Letitetyt nahkaiset kantohihnat ja niittejä niiden kiinnitykseen.
Kassin Amy Butlerin Hapi-malliston kankaat ovat: pääkangas Celestian ja tilkkukankaat Camel blanket, Oasis ja Trapece ja nauha Belle mosaic.
Tiedustelut: Coats Opti Craft ja FiinaNeule.

Valmistelut: Piirrä kassin kaava 48x48 cm. Jaa se oikeassa reunassa pystylinjalla, jonka leveys on 15 cm = tilkkuosan leveys. Jaa se vielä keskeltä halki.
Leikkaaminen: Leikkaa kaavalla kaksi isompaa päällikappaletta, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat kaikkiin reunoihin. Huom! Asettele kaava ornamenttikuvion reunaan niin, että kuvio jää nauhan leveyden (2,5 cm) ja saumanvaran verran kaavan reunasta. Leikkaa toinen kappale peilikuvana. Leikkaa muista kankaista erilevyisiä suikaleita, joiden pituus on 60 cm. Leikkaa vuorikankaasta yksi kappale, jonka koko on 50x98 cm. Leikkaa ja kiinnitä sen lyhyisiin päihin 5 cm kaitaleet tukikangasta.
Ompeleminen:
1. Ompele kangassuikaleet kahdeksi isoksi palaksi, jonka korkeus on noin 50 cm. Silitä saumanvarat auki. Leikkaa niistä kaavalla kaksi tilkkukappaletta täysvinoon, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat. Huom! Käännä kaavat nurin päin leikatessasi kappaleet toisesta tilkkupalasta, jotta saat niistä peilikuvat.
2. Ompele kaksi tilkkukappaletta yhteen oikeat vastakkain, silitä saumanvarat auki. Ompele toiset kaksi kappaletta samoin.
3. Ompele tilkkukappale isoon päällikappaleeseen. Ompele sauman reunaan nauha molemmista reunoistaan. Ompele toinen puoli samoin.
4. Aseta kassikappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele kassin sivut ja pohja. Käännä kassi oikein päin.
5. Taita vuorikappale kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain ja ompele sivut, jätä toiseen sivuun kääntöaukko.
6. Aseta päällisen ja vuorin kassin suut oikeat puolet vastakkain ja ompele. Käännä kassi kääntöaukon kautta ja ompele aukko kiinni. Tikkaa kassin yläreuna.
7. Kiinnitä kantohihnat kukin pää kolmella niitillä kassin yläreunaan.

 

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.