Tervetuloa villasukkakoulun toiselle oppitunnille! Nyt opettelemme neulomaan sukan varren perinteisenä joustinneuleena. Jos kaipaat heti vaihtelua, voit neuloa myös kierrejoustinta tai valepalmikkoa.

Ensimmäisellä oppitunnilla loimme silmukat halutun kokoiseen sukkaan. Nyt pääsemme tositoimiin eli aloitamme sukan neulomisen! Ensin opettelemme perinteisen joustinneuleen, jossa neulotaan vuorotellen kaksi silmukkaa oikein ja kaksi silmukkaa nurin.

Voit tarvittaessa tarkistaa oheisesta linkistä, mihin edellisellä oppitunnilla jäimme eli mistä nyt jatkamme:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja kas näin käy joustinneule!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Opettele ensin oikea silmukka: pistä oikea puikko vasemman puikon silmukasta alla olevan kuvan tapaan.

2. Vedä lanka silmukasta läpi. Päästä silmukka vasemmalta puikolta, kuten alla olevassa kuvassa.

3. Nurja silmukka puolestaan tehdään näin: Tuo lanka oikean puikon eteen. Pistä oikea puikko vasemman puikon silmukkaan oikealta vasemmalle.

4. Koukkaa lanka etusormelta oikealle puikolle.

5. Vedä lanka silmukan läpi ja päästä silmukka vasemmalta puikolta.

6. Perinteinen joustinneule syntyy seuraavasti: Neulo 2 oikein 2 nurin, kunnes sukan varsi on haluamasi mittainen. Kerros päättyy 4. puikon loppuun. Kerroksen alkamiskohdan erotat helposti luomislangan hännästä 1. ja 4. puikon välissä.

Vaihtoehtoisesti voit neuloa sukan varren myös niin, että neulot 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta vain muutaman sentin verran ja loppuvarren neulot sileää neuletta eli pelkkiä oikeita silmukoita.

Sukan varteen sopii myös kierrejoustin, jolla saat sukkaan helposti uutta twistiä. Ohjeen löydät alla olevasta linkistä:

Hieman edistyneemmät neulojat voivat neuloa varren myös valepalmikkona, jonka ohjeen löydät oheisesta linkistä:

 Voit neuloa varren myös reikäpalmikkona. Katso ohje tästä:

Kun olet neulonut varresta haluamasi mittaisen, on aika aloittaa kantapää. Villasukkakoulun seuraavalla tunnilla käymme kantalapun kimppuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla