Miesten klassisista kauluspaidoista lainattu kahden kaitaleen halkio tuo mekkoihin ja paitapuseroihin räätälöityä tyyliä. Päällikaitaleen yläpää kolmionmuotoinen, mutta senkin muotoilu onnistuu varmasti, kun seuraat Natalian ohjeita - ja silität usein.

Jos teet kahden kaitaleen hihansuuhalkiota ensimmäistä kertaa, valitse ryhdikästä puuvillakangasta tai harjoittele halkion ompelemista siihen. Ompelu onnistuu varmasti, kun olet tarkka, pidät kaasujalan kepeänä ja silität jokaisen työvaiheen jälkeen.

Halkiossa on kaksi kaitaletta: leveä, yläpäästä kolmioksi muotoiltu päällikaitale ja kapea, suora alakaitale. Alakaitale ommellaan takahihan puolelle ja päällikaitale etuhihan.

1. Silitä molempiin kaitaleisiin tukikangas. Jos vaatteen kangas on tukevaa, kiinnitä tukikangas vain kaitaleiden toiselle puolikkaalle taitteeseen asti. Päällikaitaleessa tukikangas on kolmion puoleisella reunalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Silitä alakaitaleen toisen pitkän sivun sekä päällikaitaleen kolmion puoleisen pitkän sivun ja kolmion saumanvarat nurjalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Aseta kaitaleet hihan nurjalle puolelle halkioviivalle niin, että niiden pystysivut ovat kohdakkain. Jos kaitaleissa on tukikangas vain toisella reunalla, aseta kaitaleet niin, että tukemattomat reunat ovat halkioviivan puolella. Ompele kaitaleiden reunat hihaan halkionviivan vierestä 1 cm:n saumanvaroilla.

4. Leikkaa halkio auki, ensin ommelten välistä suoraan ja halkion pohjassa y-muotoon lähelle tikkiä.

5. Käännä kaitaleet halkiosta hihan oikealle puolelle.

6. Neulaa ja tikkaa kaitaleiden avoimet reunat, joiden saumanvarat silitit alussa nurjalle, hihaan. Tikkaa ensin alakaitaleen suora reuna. Tikkaa sitten päällikaitale niin, että aloitat hihansuusta, tikkaat suoran reunan, kierrät kolmion kärjen, ompelet pari senttiä toista reunaa alas ja lopetat poikkiompeleeseen, joka kiinnittää kaitaleet toisiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla