Helsinkil&auml;inen Elina Urmas harrastaa k&auml;sit&ouml;it&auml; laidasta laitaan ja pit&auml;&auml; my&ouml;s <a href="http://mielitty.com/blogi/">Viini&auml; ja villasukkia -blogia. </a>
Helsinkiläinen Elina Urmas harrastaa käsitöitä laidasta laitaan ja pitää myös Viiniä ja villasukkia -blogia.
Kehr&auml;&auml;minen on Elinan uusin innostus. Hollantilainen <a href="http://www.louet.com/category/111/Spinning-Wheels">Louetin moderni rukki</a> on osoittaunut hyv&auml;ksi ty&ouml;v&auml;lineeksi. Lapasten lanka on itsekehr&auml;tty&auml;.
Kehrääminen on Elinan uusin innostus. Hollantilainen Louetin moderni rukki on osoittaunut hyväksi työvälineeksi. Lapasten lanka on itsekehrättyä.
Neulakinnastekniikan Elina oppi alunperin mummoltaan ja uudelleen You Tubesta.
Neulakinnastekniikan Elina oppi alunperin mummoltaan ja uudelleen You Tubesta.
Elina osallistuu myyj&auml;isiin Mielitty- tuotemerkilla. Valokuvalapaset ovat kestosuosikkeja. Alkuper&auml;islapaset ovat olleet Elinan k&auml;yt&ouml;ss&auml; ja vuosia.
Elina osallistuu myyjäisiin Mielitty- tuotemerkilla. Valokuvalapaset ovat kestosuosikkeja. Alkuperäislapaset ovat olleet Elinan käytössä ja vuosia.
Sukissa pit&auml;&auml; olla joku juju. N&auml;ytt&auml;v&auml;n varren lis&auml;ksi jalkater&auml;n kavennusten vierest&auml; l&ouml;ytyy ainaoikein-kolmiot.
Sukissa pitää olla joku juju. Näyttävän varren lisäksi jalkaterän kavennusten vierestä löytyy ainaoikein-kolmiot.
Itse tehty koru toimii hyv&auml;n&auml; keskustelunavauksena juhlissa.
Itse tehty koru toimii hyvänä keskustelunavauksena juhlissa.
Nuoruuden piirustusharrastus on j&auml;&auml;nyt, mutta joskus Elina innostuu piirt&auml;m&auml;&auml;n uusia kuoseja. <a href="https://www.etsy.com/listing/179181873/black-bicycle-tote-bag?ref=shop_home_active_18">Py&ouml;r&auml;ilykasseja on myynniss&auml; Elinan Etsy-kaupassa</a>.
Nuoruuden piirustusharrastus on jäänyt, mutta joskus Elina innostuu piirtämään uusia kuoseja. Pyöräilykasseja on myynnissä Elinan Etsy-kaupassa.
Anopin ostama kangas p&auml;&auml;tyi lopulta Elinalle puseroksi.
Anopin ostama kangas päätyi lopulta Elinalle puseroksi.
Elina pit&auml;&auml; yksinkertaisista vaatteista, joissa voi leikitell&auml; kuoseilla.
Elina pitää yksinkertaisista vaatteista, joissa voi leikitellä kuoseilla.
Lempineuletakin langat odottelivat kaapissa viisi vuotta ennen kuin idea takista virisi.
Lempineuletakin langat odottelivat kaapissa viisi vuotta ennen kuin idea takista virisi.
Huivin neulosmalli on <a href="http://katedaviesdesigns.com/">Kate Daviesin</a> perinteisest&auml; Shetlantilaishuivista muokkaama, v&auml;rityksen Elina valitsi mieltymystens&auml; mukaan.
Huivin neulosmalli on Kate Daviesin perinteisestä Shetlantilaishuivista muokkaama, värityksen Elina valitsi mieltymystensä mukaan.
Babyalpakasta neulotun huivin kuvio on muunnelma 30-luvun lehdest&auml; l&ouml;ytyneest&auml; mallikerrasta.
Babyalpakasta neulotun huivin kuvio on muunnelma 30-luvun lehdestä löytyneestä mallikerrasta.
Itsev&auml;rj&auml;tyst&auml; langasta neulottuun huiviin mallineule l&ouml;ytyi Arnen ja Carloksen vauvanpeitosta sek&auml; ruotsalaisen naistenlehden kansipuserosta.
Itsevärjätystä langasta neulottuun huiviin mallineule löytyi Arnen ja Carloksen vauvanpeitosta sekä ruotsalaisen naistenlehden kansipuserosta.
Elina on haalinut pitsej&auml;, joista h&auml;n keksi viimein tehd&auml; koruja.(Reik&auml;inen pitsi olikin yll&auml;tt&auml;v&auml;n hankala kuvata. Kurkkaa <a href="http://instagram.com/p/k1wCe8lutU/">Instagramist</a>a, kuinka koru lopulta kuvattiin.)
Elina on haalinut pitsejä, joista hän keksi viimein tehdä koruja.(Reikäinen pitsi olikin yllättävän hankala kuvata. Kurkkaa Instagramista, kuinka koru lopulta kuvattiin.)

Helsinkiläinen Elina Urmas viettää päivät lankakauppaa tehden, iltaisin hän rentoutuu neulomalla.

 Elina rakastaa harsimista. Hänen suosikkinsa ompelussa on pussisaumat.

Elina on tarvekäsityöläinen. Hän tekee enimmäkseen itselleen vaatteita. Mutta koska niitäkin on jo aika paljon, hän on siirtynyt spesifimpiin tekniikoihin. Uusin innostus on kehrääminen. Painavan värttinän jälkeen Elina löysi hollantilaisen "Ikea-rukin", joka on perinteistä rukkia keveämpi, edullisempi ja valmistettu liimapuulevystä täsypuun sijaan.

Aina valmista ei tule saman talven aikana, vaan työt saattavat jäädä keskeneräisten koriin marinoitumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joskus Elina miettii, pitäisikö harrastaa jotain muutakin. Mutta onko pakko, jos ei halua?

Lisää kuvia Elinan käsitöistä löydät Viiniä ja villasukkia -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutustu myös Elinan Mielitty-tuotemerkin Etsy-puotiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla