Askartele kauniit kortit ja houkuttelevat paketit jouluksi.

Kortti kuin koriste.
Nyt joulukorttien teko on todella inspiroivaa, sillä askartelutarvikkeista löytyy monenlaisia muunneltavia koristeita, tarroja ja kankaita. Näissä korteissa jouluiloa saajalle tuovat huopaenkeli tai -tähti.
Tarvitset huopaa, helmiä, kartonkeja, nauhoja, kankaanpaloja, kultalankaa, tarroja, kulkusia ja liimaa.

Huopaenkelit ja -tähdet, kultatarrat, Tilda-kankaat, kulkuset, kirjontalanka, liima ja punainen nauha Sinooperi.


Sanomilla päällystetty laatikko


Lasinen paketti

 

 


Iso lahjalaatikko


Peltipurkkilahjat

 

 


Ruudullinen pussi

Tarlatanpussi
 

 


Pieni lahjarasia

 

Pakettien ohjeet sivun alareunassa.

Tulostettava lahjarasian kaava

   
 
Piparkakkupariskunta on herttainen jouluvieminen!

Pienen patakintaan kaava (nainen)

Ison patakintaan kaava (mies)

   
 
 
 
 

Sanomilla päällystetty laatikko

Tarvikkeet: Pahvinen kenkälaatikko, sanomalehti (vaaleanpunaisen sävyinen Financial Times) Decoupagelakkaa, pensseli, sakset ja mustaa leveää satiininauhaa 2,50 m.
Tee näin: Leikkaa lehdestä palat laatikon päätyihin, varaa noin 2 cm ylimäärästä kaikkiin reunoihin. Sivele pääty lakalla ja aseta paperi sen päälle, painele paperi kiinni. Varo venyttämästä, sillä huokoinen sanomalehti venyy helposti rypyille. Tee kulmissa tarvittavat aukileikkaukset ja kiinnitä yli menevät reunat lakalla pohjaan, sivuihin ja laatikon sisäreunoihin.
Leikkaa sanomalehdestä kappale, joka riittää molemmille pitkille sivuille ja pohjaan, leikkaa sivut laatikon levyisinä ja lisää 2 cm vain laatikon suulle. Liimaa kiinni lakalla. Tee laatikon kansi samoin. Lakkaa lopuksi laatikko ympäriinsä Decoupage lakalla yhteen tai tarvittaessa kahteen kertaan. Anna kuivua ja solmi ympärille satiininauha.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lasinen paketti

Tarvikkeet: Lasipurkki, kullansävyistä askartelumaalia (Folk Art). Jouluaiheinen tarra tai kiiltokuva. Kultamaali Hobby Point.
Tee näin: Maalaa purkin kansi kultamaalilla ja anna kuivua. Liimaa purkin kylkeen tarra tai kiiltokuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pieni lahjarasia

Tarvikkeet: Kuviollista tapettia, siihen sopivan väristä kartonkia, liimaa, seinäliimaa tai tapettiliisteriä ja samettinauhaa 1 m.
Tee näin: Tulosta rasian kaavaa. Jäljennä rasian toinen puoli peilikuvana.
Leikkaa kappale kartongista ja liimaa liisterillä tai seinäliimalla sen päälle hieman isompi pala tapettia. Anna kuivua ja leikkaa tapetti kartongin muodon mukaan.
Taita laatikon kaavassa katkoviivoin merkityt linjat ja nosta laatikon sivut ylös. Liimaa kulmat ja taita laatikon suilta varat nurjalle, liimaa kiinni. Sulje rasian kansi ja kääri ympärille samettinauha.

Peltipurkkilahjat

Tarvikkeet: Peltipurkkeja, kuviollisia kankaanpaloja, harkkosakset ja pellavanarua.
Tee näin: Leikkaa harkkosaksilla noin 3 cm purkin suuta isompia paloja kankaista. Aseta ne purkin suun päälle ja kiedo ympärille pellavanarua.

Ruudullinen pussi

Tarvikkeet: Ruudullista kangasta, pellavanaru ja duffelin nappi.
Tee näin: Leikkaa kankaasta 23x62 cm kappale. Taita kappale pituussuunnassa kaksinkerroin ja ompele sivut.
Taita pohjassa kulmiin kolmiot ja ompele 10 cm ommel poikittain kulmiin. Ompele pussin suulle 1 cm leveä käänne. Ompele pussin eteen nappi noin 6 cm pohjasta. Taita naru kaksinkerroin ja tee taitepäähän solmu niin, että nappi mahtuu lenkistä läpi. Solmi toinen pää nappiin. Kiedo naru pussin ympärille.

Tarlatanpussi

Tarvikkeet: Tarlatania ja ohuita satiininauhoja.
Tee näin: Leikkaa tarlatanista 26x70 cm kappale. Taita kappale pituussuunnassa kaksinkerroin ja ompele sivut. Taita pohjassa kulmiin kolmiot ja ompele 7 cm ommel poikittain kulmiin. Taittele pussin sivut kuten paperipussi. Käännä pussin suu lahjan koon mukaan ja ompele päällekkäin asetellut satiininauhat keskeltä toiseen sivuun päälle sopivalle korkeudelle. Solmi nauhojen päät toiselle sivulle.

Iso lahjalaatikko

Tarvikkeet: Pahvinen laatikko, jossa leveäreunainen kansi, tapettia, seinäliimaa tai tapettiliisteriä ja leveää satiininauhaa 2 m. Pensseli, sakset ja matto- tai kirurginveitsi. Tapetti Felix, Oetmeal, Laura Ashley.
Tee näin: Leikkaa lehdestä palat laatikon päätyihin, varaa noin 2 cm ylimäärästä kaikkiin reunoihin. Liimaa ne paikoilleen seinäliimalla tai liisterillä. Tee kulmissa tarvittavat aukileikkaukset ja kiinnitä yli menevät reunat pohjaan, sivuihin ja laatikon sisäreunaan.
Leikkaa tapetista kappale, joka riittää molemmille pitkille sivuille ja pohjaan, leikkaa sivut laatikon levyisinä ja lisää 2 cm vain laatikon suulle. Kiinnitä kuten aikaisemmin. Merkkaa satiininauhan ulos- ja sisäänpujotusaukot noin 4,5 cm kannen kulmista ja viillä niihin aukot matto- tai kirurginveitsellä. Päällystä kansi kuten laatikko.
Viillä nauhan aukot varovasti tapettiin ja pujottele satiininauha paikoilleen, solmi kulmaan rusetti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla