Jaana Sormunen suunnitteli suloiset Apilaniitty-sukat.

Suuri Käsityö -lehti toteutti viisi vuotta sitten Suomen Sukkamestari 2012 -kilpailun. Jaana Sormunen osallistui kilpailuun Apilaniityksi nimeämillään sukillaan, jotka sijoittuivat kisassa kolmanneksi. Tästä löydät sukkien ohjeet. Katso myös loput 10 parasta sukkaa.

Kengän koko: 37-39

Langan menekki: Novita 7 Veljestä (010) luonnonvalkoinen 100 g ja (322) vihreä 50 g. Sukkapuikot Novita nro 2½-3 tai käsialan mukaan.

Mallineuleet
Kierretty joustinneule: neulo * 1 s oikein s:n takareunaan (= kiertäen), 1 s nurin*, toista *-*. 
Kirjoneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule tasona: neulo s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin.
Tiheys 28 s sileää neuletta = 10 cm

Luo valkoisella langalla 60 s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 15 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo kierrettyä joustinneuletta suljettuna neuleena 6 krs. Aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen oikeasta reunasta ja toista 10 s:n mallikerta yhteensä 6 kertaa. Neulo varteen ruutupiirroksen krs:t 1- 22.

Aloita tiimalasikantapää. Neulo kantapää I ja IV puikon silmukoilla ja jätä puikot II ja III odottamaan. Neulo sileää neuletta tasona valkoisella. Kantapään aloituskohta on puikkojen I ja IV välissä. Neulo ensin valkoisella I puikon loppuun ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja kiristä lankaa työn takana niin, että nostetun s:n edellisen krs:n s-lenkit nousevat puikolle = silmukkapari (s-pari). Neulo sitten nurin IV puikon loppuun asti ja käännä työ. Nosta ja kiristä puikolle samanlainen s-pari kuin edellä. HUOM: nosta aina krs:n alussa s nurin neulomatta. Jatka neulomista näin lyhennetyin kerroksin edestakaisin ja käänny aina takaisin ennen puikolla olevaa edellistä s-paria. Kun työn keskellä on jäljellä 10 tavallista silmukkaa ja molemmilla sivuilla on 10 s-paria, aloita pidennetyt kerrokset.

Neulo ensin keskimmäiset 10 s ja lisäksi 1 s-pari. *Käännä työ, nosta ensimmäinen s neulomatta. Neulo kerrosta kunnes vastassa on toisessa reunassa s -pari. Neulo tämä s-pari ja käännä työ*. Toista *-*, kunnes kaikki s:t ovat takaisin työssä.

Jatka neulomista taas kaikilla s:illa. Jatka kirjoneuletta ruutupiirroksen krs:lta 23. Kun olet neulonut ruutupiirroksen 59. krs:n tarkista, että kaikilla puikoilla on 15 s. Valmistaudu seuraavalla krs:lla kärkikavennuksia varten. Jatka kirjoneuletta 60. krs:lta, neulo I puikolla 12 s:lla kirjoneuletta ja 3 s valkoisella. Neulo II puikolla 3 s valkoisella ja 12 s:lla kirjoneuletta. Neulo III puikolla 12 s:lla kirjoneuletta ja 3 s valkoisella ja neulo vielä IV puikon alussa 3 s valkoisella ja 12 s:lla kirjoneuletta.  

Aloita sitten nauhakavennukset. Neulo edelleen kirjoneuletta ja aloita kärkikavennukset seuraavasti: neulo I puikolla lopussa valkoisella 2 s oikein yhteen ja 1 o. Neulo II puikon alussa valkoisella 1 o ja tee ylivetokavennus, neulo puikon III lopussa valkoisella 2 s oikein yhteen ja 1 o ja neulo puikon IV alussa valkoisella 1 o sekä tee ylivetokavennus. Tee kavennukset aina valkoisella ja neulo kavennusten välissä olevat 2 s valkoisella. Jatka kavennuksia tähän tapaan joka krs, kunnes työssä on 12 s. Neulo seuraavan kerroksen ajan valkoisella 2 s oikein yhteen. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely: höyrytä sukat kevyesti.


Ohjetiedustelut: Novita (040)178 2266 ma ja ke 10-14
Lankatiedustelut: www.novita.fi, Novita (05)744 3335 ma-pe 9-16

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla