Pehmoiset tiput on pyöritetty munan muotoisiksi nyöristä, joka on neulottu neulenukella tai -myllyllä. Kuukauden retromalli on vuodelta 1990.

Tipu neulotusta nyöristä

Tarvikkeet:
Neulemylly, -nukke tai puinen lankarulla, johon on isketty neljä kannallista naulaa, lyhyt puikko, keskivahvaa villalankaa, erivärisiä huopapaloja, parsinneula, vanua täytteeksi.

Kuva 1:
Pujota lanka keskellä olevan reiän läpi, jätä 10 cm:n pätkä roikkumaan, sillä siitä vedetään valmista nyöriä alas. Kierrä lanka neljän naulan ympärille aloitussilmukoiksi.

Kuva 2:
Vie lanka ensimmäisen silmukan yli, pistä puikko ylhäältä alempaan silmukkaan ja nosta tämä irrallisen langan ja naulan yli. Neulo toinen, kolmas ja neljäs silmukka samoin. Jatka näin. HUOM: rullaa voi pyörittää kädessä joko myötä- tai vastapäivään. Neulo haluamasi pituinen nyöri. Katkaise lanka ja vedä langanpää silmukoiden läpi, kiristä.Kuva 3:
Tee noin 90 cm pitkästä nyöristä tipu. Kierrä nyöriä tasaiseksi pyöreäksi levyksi ja ompele samalla löyhästi kiinni.

Kuva 4:
Kierrä nyöriä edelleen munan muotoon, ensin suuremmaksi ja sitten pienemmäksi. Ompele jokaisella kerroksella nyöri kiinni. Täytä vanulla. Kun tipu on melkein suljettu, ompele nokka, silmät ja jalat paikoilleen. Leikkaa osat punaisesta tai keltaisesta huovasta, silmät sinisestä huovasta vaikka rei'ittäjällä. Ompele jalat alle niin, että varpaat näkyvät. Taita salmiakinmuotoinen nokka kaksinkerroin ja kiinnitä muutamalla pistolla keskeltä niin, että se jää auki. Kiinnitä silmät kuvan mukaan. Viimeistele ja päätä nyörin päät.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla