Suuressa sukkalankatestissä 11 neulojaa sai testattavakseen 10 sukkalankauutuutta. Parhaiten testissä menestyivät alpakkalangat.

Suuren sukkalankatestin neulojat arvioivat vuoden 2015 syksyn parhaaksi sukkalangaksi teetee Tundran. Lähes samoille pisteille ylsi toinen ylellinen sukkalanka, Bramontin Camino Alpaca.  Teetee Tundran arvioissa  testaajat ylistivät langan hyvää neulottavuutta ja lämmintä tuntua: langasta tuli kaikkien aikojen pehmeimmät sukat. Tundra on 70-prosenttisesti alpakkaa ja 30-prosenttisesti polyamidia. 

Kakkossijalle yltänyt hieman ohuempi Bremontin Camino Alpaca oli testaajien mielestä myös pehmeä ja helppo neuloa. Lankaa pidettiin yllättävän riittoisana.  Langasta on tarjolla myös raidoitettuja vaihtoehtoja, joiden värit miellyttivät testaajia. Camino Alpacassa on 60 prosenttia merinovillaa, 20 prosenttia alpakkaa ja 20 prosenttia nylonia. 

Testaajaat miettivät molempien lankojen kestävyyttä ja hieman muita kalliimpaa hintaa, mutta ihana tuntu peittosi puutteet. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sukkalankavalikoimissa on paljon raitalankoja, joten niitä oli myös testilangoissa. Raidoitus jakoi neulojien mielipiteitä. Raitalangoista suosituin oli Regian Arne ja Carlos, jonka raidoitus hurmasi raitalankoihin kriittisesti suhtautuneita neulojiakin. Austermann Step ja Austermann handpainted olivat laatulankoina testaajien mieleen ja niistä neulottavat ohuet sukat sopivat hyvin kenkäsukiksi. Hieman paksumpi 7 veljestä miellytti tuttuudellaan. Se sai kehuja myös keräkoosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Regian Digital Color sai ominaisuuksistaan yhtä hyvi arvioita kuin Arne ja Carlos, mutta sekava väritys tiputti pisteitä. 

Alize Superwashin väritys oli myös räväkkä, mutta raidoitusta pidettiin onnistuneena. 

Koostumukseltaan hieman erilainen, 25 prosenttia bambuviskoosia sisältävä raitalanka Rico Superba Bamboo sekä ihastutti että aiheutti harmia koostumuksellaan. Nämä sukat sopivat hieman erilaiseen käyttöön kuin perusvillasukat. 

Testin yllättävin materiaali löytyi kuitenkin Onionin Nettle Sock -langasta. Ohut sukkalanka saa tavallisen polyamidin sijaan ryhtiä nokkoskuidusta, mikä jakoi testaajien mielipiteitä. 

Lue täältä, millaisia käsityöläisiä sukkalankojen tastaajat ovat. 

Lankojen arvosanat 1-5

Teetee Tundra 4,6

Bremont Camino Alpaca 4,4

Regia Arneja Carlos 4

Austerman Step 3,8

Novita 7 veljestä 3,75 

Austerman Hand Painted 3,7

Onion Nettle sock yarn 3,6

Rico Superba Bamboo 3,6

Regia Digital color 3,5

Wool Alize 3,25

Neuloja

Olisi ollut ihan fiksua antaa tunnustus myös sukkamallin suunnittelijalle vaikka kuvatekstissä. Arkadian Ulla on, olen itsekin neulonut nuo pari vuotta sitten.

  • ylös 12
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla