Surauta syksyksi denimhame, jossa on heiluva helma ja muodikkaat jättitaskut. Se valmistuu helposti kuvallisia ohjeita seuraten. Hameen kaavat ovat Suuri Käsityö 8/2013 -lehdessä numerolla 1. Koot 32-44.

Tarvitset ohutta farkkukangasta, kiinnisilitettävää tukikangasta, piilovetoketjun ja ompelulankaa. Katso kokoosi tarvittava kankaan menekki ja vetoketjun pituus lehdestä.
Jäljennä kaavat kaava-arkilta ja asettele ne yksinkertaiselle kankaalle leikkuusuunnitelman mukaan. Lisää leikatessa sivusaumoihin 2 cm, vyötärölle ja helmaan ja taskuihin 1 cm saumanvarat. Leikkaa lisäksi vyötärökaitale, jonka mitat löydät lehdestä.

Leikkaa ja kiinnitä tukikangas vyötärökaitaleen toiseen puoleen keskikohdan taitteelle asti sekä taskunsuiden alavaroihin.

Ompeleminen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ompele saumat suoralla ompeleella ja huolittele ne joko siksakilla tai saumurilla.
1. Taita ja ompele taskunsuun alavara nurjalle. Käännä oikein päin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Taita muilta reunoilta saumanvarat ja tikkaa tasku etukappaleeseen kahdella ompeleella. Ompele toinen tasku samoin.
3. Ompele sivusaumat, jätä vasempaan sivuun merkittyä vetoketjuhalkiota hieman pidempi halkio.
4. Ompele vyötärökaitaleen toinen reuna vyötärölle oikeat vastakkain.
5. Ompele vetoketju vasempaan sivuun piilovetoketjupaininjalkaa käyttäen: Ompele vetoketjun toinen reuna halkion etureunaan oikeat vastakkain siten, että ommel kulkee vetoketjun uraa pitkin merkityssä sauman paikassa. HUOM! Vetoketjun pää ulottuu vyötärökaitaleen puoliväliin.

6. Ompele vetoketjun toinen reuna halkion takareunaan samoin.

7.Taita vyötärökaitale kaksin kerroin nurjat vastakkain ja taita toiselta pitkältä sivulta ja lyhyistä päistä saumanvarat, harsi nurjalle. Tikkaa kaitaleen kiinnityssauma ja lyhyet päät siten, että avoimet reunat kiinnittyvät samalla nurjalle.
8. Ompele vasen sivusauma vetoketjun alapuolelta.
9. Ompele helmapäärme.

Ompelu: Laura Halme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla