Maaliskuun 2014 Nuori suunnittelija

Kepeä mekko on kuin luotu kevään juhliin. Mekon yläosa on herkkää pitsiä ja alaosa kukallista viskoosia.

Maaliskuun voittaja on Hille Lindroos, 13 , Riihimäeltä. Hän käy Karan koulun 7. luokkaa.

Miten pukeudut mieluiten? Tykkään pukeutua melko omaperäisesti ja hankin vaatteita usein ulkomailta. Käytän myös paljon erilaisia koruja.
Miksi suunnittelit tällaisen kilpailuasun? Halusin tehdä jotain, missä olisi yhdistetty kukkakangasta ja pitsiä. Valmis ajatus mekosta syntyi Budapestissa viime syksynä.
Teetkö käsitöitä, mitä? Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta tällä hetkellä tykkään tehdä koruja erilaisista materiaaleista.
Tuunaatko vanhaa vai teetkö uutta? Kumpaakin. Uutta teen yleensä silloin, kun näen esimerkiksi jonkun vaateliikkeen korun ja haluan tehdä siitä oman versioni.
Kerä villalankaa, metri trikoota vai pussillinen helmiä, mitä tekisit siitä? Pussillinen helmiä, koska olisi ihanaa tehdä pitkästä aikaa sellainen hieno, juhlava kaulakoru.
Mitä teet parhaan kaverisi kanssa mieluiten? Kuvaamme ja käsikirjoitamme mielellämme erilaisia elokuvia, sarjoja ja näytelmiä.
Leffa, kirja, lehti vai netti, miksi? Kirja, koska rakastan lukemista ja sitä, että lukiessa voi luoda henkilöt ja tapahtumapaikat oman mielensä mukaan.
Mikä sai sinut tänään hyvälle tuulelle? Lontoon matkamme lähestyy ja on ihana miettiä vaatteita matkalle. Myös koirani Yrjö piristi minua tänään.
Mikä sinusta tulee isona? Egyptin historia kiinnostaa minua ja olen ajatellut egyptologin ammattia.
Mitä aiot hankkia saamallasi lahjakortilla? Katson, mitä kankaita Eurokankaaseen tulee kevään mittaan ja teen niistä luultavasti jonkin vaatteen.

 Mekon kaavat ja ohjeet löydät Suuri Käsityö 3/2014 -lehdestä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.