Maaliskuun 2014 Nuori suunnittelija

Kepeä mekko on kuin luotu kevään juhliin. Mekon yläosa on herkkää pitsiä ja alaosa kukallista viskoosia.

Maaliskuun voittaja on Hille Lindroos, 13 , Riihimäeltä. Hän käy Karan koulun 7. luokkaa.

Miten pukeudut mieluiten? Tykkään pukeutua melko omaperäisesti ja hankin vaatteita usein ulkomailta. Käytän myös paljon erilaisia koruja.
Miksi suunnittelit tällaisen kilpailuasun? Halusin tehdä jotain, missä olisi yhdistetty kukkakangasta ja pitsiä. Valmis ajatus mekosta syntyi Budapestissa viime syksynä.
Teetkö käsitöitä, mitä? Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta tällä hetkellä tykkään tehdä koruja erilaisista materiaaleista.
Tuunaatko vanhaa vai teetkö uutta? Kumpaakin. Uutta teen yleensä silloin, kun näen esimerkiksi jonkun vaateliikkeen korun ja haluan tehdä siitä oman versioni.
Kerä villalankaa, metri trikoota vai pussillinen helmiä, mitä tekisit siitä? Pussillinen helmiä, koska olisi ihanaa tehdä pitkästä aikaa sellainen hieno, juhlava kaulakoru.
Mitä teet parhaan kaverisi kanssa mieluiten? Kuvaamme ja käsikirjoitamme mielellämme erilaisia elokuvia, sarjoja ja näytelmiä.
Leffa, kirja, lehti vai netti, miksi? Kirja, koska rakastan lukemista ja sitä, että lukiessa voi luoda henkilöt ja tapahtumapaikat oman mielensä mukaan.
Mikä sai sinut tänään hyvälle tuulelle? Lontoon matkamme lähestyy ja on ihana miettiä vaatteita matkalle. Myös koirani Yrjö piristi minua tänään.
Mikä sinusta tulee isona? Egyptin historia kiinnostaa minua ja olen ajatellut egyptologin ammattia.
Mitä aiot hankkia saamallasi lahjakortilla? Katson, mitä kankaita Eurokankaaseen tulee kevään mittaan ja teen niistä luultavasti jonkin vaatteen.

 Mekon kaavat ja ohjeet löydät Suuri Käsityö 3/2014 -lehdestä.

Katso videolta, miten rusettiin eli solmukkeeseen tehdään solmu. 

Rusetti eli solmuke on kelpo vaihtoehto solmiolle useimmissa tapauksissa. Eräisiin juhla-asuihin, kuten frakkiin tai smokkiin, rusetti suorastaan kuuluu.

Solmukkeen solmiminen ei ole vaikeaa, kuten oheiselta videolta näkyy. Ompeleminenkin onnistuu pienellä vaivalla, vielä vaikkapa isänpäivälahjaksi. Kaavat ja ohjeet rusettiin löydät Suuri Käsityö 11-12/2017 -lehdestä. 

Keskosen housuissa on haarakiila ja kaksinkertainen resori vyötäröllä. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Koot: 44 ja 50 cm.

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,40), leveys 150 cm, resoria 0,25-0,30 m, leveys vähintään 50 cm.

Valmistelut: Etukappaleen ja resorin kaavat ovat arkilla kahdessa osassa, yhdistä osat.

Leikkaaminen: Leikkaa etu- ja takakpl taitteelta, leikkaa jalkapohja 2x ja haarakiila 1x, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Ompeleminen: Ompele saumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla huolittelevalla ompeleella.

1. Ompele haarakiila etukappaleeseen merkkien mukaan.

2. Ompele jalkapohja takakappaleeseen.

3. Ompele sivusaumat, jalkojen reunat, jalkojen päät ja haara.

4. Ompele resorin lyhyet päät yhteen.

Taita resori kaksinkerroin ja ompele vyötärölle.

Malli ja kaavat: Saara Räike