Kuukauden retro, Suuri Käsityö 10/2013

Lokakuussa 1998 ommeltiin Halloween-juhliin karmivasti irvistävä kurpitsapäähine.

Yksi koko

Tarvikkeet: Oranssia huopaa 0,50 m, leveys 150 cm ja tukihuopaa saman verran. Vähän vihreää ohutta puuvillalankaa ja virkkuukoukku nro 2,5.

Leikkaaminen:
Tulosta päähineen kaavat täältä. Kaava on kahdessa osassa, joten yhdistä osat. Leikkaa kaksinkertaisesta huovasta 3 x kiila ja tukihuovasta samanlaiset kappaleet, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Ompeleminen:
1. Kiinnitä tukihuopa huopakappaleisiin.

2. Ompele kaikki 6 kiilaa yhteen. Leikkaa aukot kaavan mukaan.

3. Virkkaa kanta vihreästä langasta n. 40 kjs, sulje renkaaksi. Virkkaa renkaaseen kiinteitä s:ita 7 krs ja kavenna joka kerroksella 4 s tasavälein. Jatka 12 s:lla suoraan n. 10 cm, katkaise lanka.

4. Kiinnitä kanta kurpitsan päälaelle. Täytä kanta tarvittaessa esim. vanulla.

Malli ja ohje: Teija Kolehmainen.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.