Pehmeästä ja joustavasta farkusta ommeltu haalari on mukava kouluasu.

Tammikuun voittaja on Mari Sonninen, 15. Hän käy 9. luokkaa Kannonkosken koulussa.

Miten pukeudut mieluiten? Aika tavallisesti. Suosikkini ovat farkut ja neule tai huppari. En yleensä pukeudu kovin värikkäästi. Tuon tyyliini väriä koruilla, hiuskoristeilla ja joillain pienillä yksityiskohdilla. 
Kenelle julkkikselle haluaisit suunnitella asun? Catherine Middletonille iltapuvun.
Miksi suunnittelit tällaisen kilpailuasun? Ajattelin, etten halua ihan tavallista collegehaalaria ja päädyin lopulta farkkuun. Sitten vain yhdistin omia ideoitani ja sain tämän aikaiseksi.
Mikä käsityö sinulta on jäänyt kesken? Villasukat. Toinen on kyllä jo valmis, mutta toisesta ei ole vielä tietoakaan.
Tuunaatko vanhaa vai teetkö uutta? Kumpiakin teen, mutta tykkään tehdä enempi uutta. Teen itselleni vaatteita ja tuunaan vanhoista vaatteistani hyödyllisempiä.
Leffa, kirja, lehti va.i netti? Netti, koska siellä on helppo olla yhteydessä kavereihin.
Arkipäivässä mukavinta? Liikunta ja hyvä ruoka.
Mitä aiot ostaa voittamallasi lahjakortilla?  Ostan sillä siskon häihin mekkokankaan.

Haalarin kaavat ja ohjeet löydät Suuri Käsityö 1/2014 -lehdestä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.