Lue ohjeet, joiden avulla saat ommeltua hauskan sohvatyynyn.

Tarvikkeet: Jämäkkää puuvillakangasta, 70 cm valkoista ja 20 cm mustaa, leveys 110 cm. Kaksipuoleista liimaharsoa. Kankaat ja tarvikkeet Coats Opti Crafts.

Työohje: Leikkaa valkoisesta kankaasta tyynykappale 42x100 cm, mitat sis. saumanvarat. Merkkaa ylä- ja alareunaan taitekohdat kaavapiirroksen mukaan.
Leikkaa mustasta kankaasta neljä ja valkoisesta kankaasta kaksi neliötä, koko 16x16 cm. Leikkaa liimaharsosta kuusi 16x16 cm palaa. Silitä kahden mustan neliön nurjalle puolelle liimaharsot.

Jäljennä silhuetin ääriviivat 2x kaksipuoleisen liimaharson paperipuolelle sekä 2x pelikuvana. Silitä kaksi eri suuntiin katsovaa silhuettia mustien kankaiden nurjalle sekä valkoisten kankaiden nurjalle. Leikkaa silhuetit terävillä saksilla ääriviivojen mukaan.

Poista liimaharsojen suojapaperit. Silitä mustat neliöt tyynyn etupuolelle kaavapiirroksen mukaan, muista saumanvarat ylä- ja alareunoissa. Tikkaa neliöt reunoja pitkin kapealla siksakilla. Silitä silhuetit neliöiden keskelle kaavapiirroksen mukaan ja tikkaa reunoja pitkin kapealla siksakilla, käytä kankaan väristä ompelulankaa.

Taita tyynynkankaan lyhyistä päistä 1 cm saumanvarat nurjalle ja tikkaa läheltä reunoja. Aseta tyynykangas pöydälle oikea puoli päällepäin. Taita vasemmasta reunasta 22 cm etupuolen päälle ja oikeasta reunasta 36 cm. Ompele ylä- ja alareunat yhteen. Käännä tyynyliina oikein päin ja sujauta tyyny sisään.

Tulosta silhuetin kaava alla olevasta linkistä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.