Tulosta kaavat ja lue ohjeet, joiden avulla ompelet kauniin kangaskassin.

Tarvikkeet: 70 cm mustaa ja 40 cm valkoista puuvillakangasta, leveys 110 cm. Mustaa vinonauhaa 5,5 m. Kaksipuoleista liimaharsoa. Kankaat ja tarvikkeet Coats Opti Crafts.

Työohje: Leikkaa 2 kassikappaletta, lisää leikatessa 1 cm saumanvarat sivu- ja alareunoihin.

Jäljennä koukerokuvio liimaharson paperipuolelle. Silitä harso valkoisen kankaan nurjalle puolelle ja leikkaa kuvio ääriviivoja pitkin. Poista paperi ja silitä kuvio toiseen mustaan kassikappaleeseen. Ompele koukero kankaaseen aivan kuvion reunoja pitkin valkoisella langalla, kapealla siksakilla.

Aseta kassikappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele sivu- ja alareunat yhteen.

Ompele vinonauhat yläreunaan ja kantokahvojen aukkoihin: Aseta vinonauhan oikea puoli kankaan nurjaa vasten, ompele nauhan taitetta pitkin. Käännä nauha reunan yli oikealle puolelle ja tikkaa läheltä avointa reunaa.

Tulosta kaava alla olevasta linkistä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.