Kesän hittipaita valmistuu parissa tunnissa, kun teet sen miehen vanhasta kauluspaidasta.

OLKAPÄÄT PALJASTAVA PAITA

Tarvikkeet:

  • miehen kauluspaita, ohut ja suurikokoinen
  • pääntielle kuminauhaa noin 1 m, leveys 3,5 cm
  • hihansuihin kuminauhaa 0,65 m, leveys 0,7 cm
  • ompelulankaa

Valmistelut:

1. Neulaa pääntien kuminauha renkaaksi. Pue paita päällesi ja rengas paidan päälle. Tarkista renkaan pituus. Kuminauhan pitää tuntua napakalta, mutta se ei saa puristaa. Aseta rengas sille korkeudelle, johon haluat sen puserossa tulevan. Katso, että rengas on vaakasuorassa. Merkitse nyt kuminauhan alareunan paikka nuppineuloilla paitaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ota kuminauharengas ja paita pois päältäsi. Piirrä nuppineuloilla merkitty linja paitaan liidulla. Takana viiva on lähes suora, edessä ylöspäin kaartuva ja hihoissa kaareva.

3. Merkitse kuminauhaan sen pituus, lisää siihen 2 cm:n saumanvara ja leikkaa.

Leikkaaminen:

1. Lisää pääntieviivan yläpuolelle 1 cm:n saumanvara ja leikkaa.

2. Leikkaa paidanhelmasta kuminauhakujaa varten kaitale, jonka leveys on 9,5 cm ja pituus pääntien pituus + 2 cm:n saumavara. Jos helman leveys ei riitä, kokoa kaitale useasta palasta tai leikkaa kaitale toisesta kankaasta.

3. Lyhennä hihat kyynärpäiden yläpuolelle ulottuviksi tai haluamasi mittaisiksi ulottuviksi. Mittaa hihasauman kohdalla kainalosta rannekkeen suuntaan esimerkiksi 27 cm ja piirrä hihaan kuteen suuntainen poikkiviiva. Leikkaa hiha lyhyeksi. Tee samoin toiselle hihalle.

Ompeleminen:

1. Ompele pääntien kaitale renkaaksi, jätä saumaan kuminauhan pujotusaukko. Taita kaitale kaksinkerroin, aseta se pääntielle oikeat vastakkain ja ompele. Pujota kuminauha kujaan, ompele se renkaaksi ja sulje aukko.

2. Ompele hihansuihin kaksitaitteiset päärmeet, joiden leveys valmiina on 1 sentti. Jätä ommellessa pujotusaukot kuminauhoille. Leikkaa kapea kuminauha kahteen yhtä pitkään osaa ja pujota ne kujiin. Ompele ne renkaiksi ja sulje pujotusaukot.

3. Ompele lopuksi helmaan kapea kaksitaitteinen päärme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla