Huopaorava on kiva kortin koriste, mutta siitä saa myös mainion leikkikaverin.

ORAVA
korkeus 7 cm

Tarvikkeet:
Oranssinruskeaa, persikanväristä ja harmaata huopaa. Oranssinruskeaa, harmaata ja mustaa kirjonta- tai ompelulankaa. Musta helmi silmäksi, mintunvihreitä siemenhelmiä kaulakoruun. Liimaa. Vähän vanua.

Tee näin:
Tulosta oravan kaava tästä tai sivun alareunassa olevasta linkistä. Leikkaa punaruskeasta huovasta 2 x vartalo niin, että toisessa kappaleessa on vain vasen korva ja toisessa oikea. Leikkaa persikanvärisestä huovasta naama ja harmaasta hännän vasen reuna.
Liimaa naama paikoilleen, ompele siihen mustalla langalla nenä ja kiinnitä helmi silmäksi. Ompele etupistoilla häntään pala harmaata huopaa. Aseta etu- ja takakappaleet päällekkäin, ompele reunat yhteen pykäpistoilla. Jätä saumaan pieni aukko ja työnnä vähän vanua pingviinin sisään. Ompele reuna loppuun.
Ompele etupistoja selän ja hännän välistä viivaa pitkin alhaalta lähes niskaan saakka niin, että vanu litistyy ompeleen kohdalta. Ompele samalla tavalla vatsan ja tassun välistä.
Pujota siemenhelmiä lankaan, kunnes helminauha on noin 13 cm pitkä. Solmi nauha renkaaksi ja pujota koru oravan kaulaan.

Katso videolta, miten rusettiin eli solmukkeeseen tehdään solmu. 

Rusetti eli solmuke on kelpo vaihtoehto solmiolle useimmissa tapauksissa. Eräisiin juhla-asuihin, kuten frakkiin tai smokkiin, rusetti suorastaan kuuluu.

Solmukkeen solmiminen ei ole vaikeaa, kuten oheiselta videolta näkyy. Ompeleminenkin onnistuu pienellä vaivalla, vielä vaikkapa isänpäivälahjaksi. Kaavat ja ohjeet rusettiin löydät Suuri Käsityö 11-12/2017 -lehdestä. 

Keskosen housuissa on haarakiila ja kaksinkertainen resori vyötäröllä. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Koot: 44 ja 50 cm.

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,40), leveys 150 cm, resoria 0,25-0,30 m, leveys vähintään 50 cm.

Valmistelut: Etukappaleen ja resorin kaavat ovat arkilla kahdessa osassa, yhdistä osat.

Leikkaaminen: Leikkaa etu- ja takakpl taitteelta, leikkaa jalkapohja 2x ja haarakiila 1x, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Ompeleminen: Ompele saumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla huolittelevalla ompeleella.

1. Ompele haarakiila etukappaleeseen merkkien mukaan.

2. Ompele jalkapohja takakappaleeseen.

3. Ompele sivusaumat, jalkojen reunat, jalkojen päät ja haara.

4. Ompele resorin lyhyet päät yhteen.

Taita resori kaksinkerroin ja ompele vyötärölle.

Malli ja kaavat: Saara Räike