Ompele veikeä kukko pääsiäisen iloksi. Tarvikkeet löydät varmasti kotoasi.

Pääsiäiskukko tilkuista

Koko: korkeus noin 23 cm.

Kaavat:

1 vartalo
2 pää
3 harja
4 nokka
5 heltta
6 kaulus
7 siipi
8 varpaat
9 vartalon pohja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tulosta kaava oikean kokoisena (pdf).
 

1. Tarvikkeet: Erivärisiä ja -kuosisia puuvillakankaita (katso kuvaa). Niintä, mustaa ja valkoista huopaa pienet palat silmiin, kuumaliimapistooli, nuppineuloja, silmäneula, terävät sakset, ompelulankaa, vanua täyttämiseen.


2. Leikkaa kaavat paperista. Jäljennä vartalon kaava peilikuvana toiselle paperille Aseta kaavat kaksinkertaisille kankaille, paitsi vartalon pohja yksinkertaiselle kankaalle. Leikkaa 5 mm:n saumanvaroilla. Leikkaa kaikki osat 1x, paitsi siipija varpaat 2x. Leikkaa kaksi kaulusta, molempiin on kopioitu kauluksen toinen puoli peilikuvana,


3. Ompele harjat yhteen oikeat puolet vastakkain, jätä alareunaan kääntö- ja täyttöaukko. Tee aukileikkauksia saumanvaroihin kaarevissa sisäkulmissa. Käännä ja täytä vanulla. sulje aukko.


4. Ompele samoin kaikki yksittäiset osat yhteen, tee aukileikkaukset, käännä ja täytä vanulla. Jätä vartalossa alareuna auki ja ompele pohja aukkoon, jätä saumaa auki. Käännä ja täytä vanulla, sulje aukko. Ompele kaulukset siten, että ne ovat takaa auki, kauluksia ei täytetä vanulla.


5. Tikkaa valmiin nokan reunat etupistoin muutaman millin päästä reunasta. Tikkaa samoin varpaiden ulkoreunat ja varvasvälit etupistoin.


6. Kiinnitä pää vartaloon ompelemalla.


7. Kiinnitä harja päähän.


8. Kiinnitä nokka ja heltta ja siivet sivuille, voit käyttää kiinnitykseen apuna myös kuumaliimapistoolia.


9. Kiinnitä kaulukset päällekkäin, jätä kaulusten halkiot taakse. Solmi niintä kaulaan sekä pieni tupsu päähän. Leikkaa silmät valkoisesta ja mustasta huovasta ja liimaa päähän.

Ohje: Ritva Törmä.

Kuva: SIA.

Muuta maaliskuun lehdessä

Sisältö jatkuu mainoksen alla