Susanna Mattheiszen suunnitteli maatuskakankaan ja ompeli siitä kassin. Näillä ohjeilla teet oman ostoskaverin.

Kauppakassi

koko 32x37 cm

Tarvikkeet: 

Päälliseen pala kuviollista puuvillakangasta (korkeus 34 cm, leveys 92 cm). Vuoriin saman verran yksiväristä puuvillakangasta. Kantohihnoihin tukevaa puuvillanauhaa 1,20 m, leveys 3 cm. Vinokaitaletta 1,40 m, leveys 3 cm. Ompelulankaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaaminen:

Silitä kankaat. Leikkaa kummastakin kankaasta kaksi samankokoista 34 x 46 cm:n palaa. Leikkaa tukevasta puuvillanauhasta kaksi 60 cm:n pituista kantohihnaa. Leikkaa vinokaitaleesta kaksi 34 cm:n pätkää ja yksi 65 cm:n pätkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ompeleminen:

1. Aseta yksi päälli- ja yksi vuorikappale päällekkäin nurjat puolet vastakkain. Ompele kankaat reunoista yhteen suoralla ompeleella ja huolittele siksakilla tai surauta kappaleet toisiinsa saumurilla. Yhdistä toiset päälli- ja vuorikappaleet samalla tavalla.

2. Kiinnitä kantohihna kassikappaleen päällipuolelle nuppineuloilla. Hihnan ulkoreunat ovat 8 cm:n päässä kankaan sivureunoista ja päät 9 cm:n päässä kassin yläreunasta. Aseta lyhyet vinokaitaleet vaakasuoraan 8 cm:n päähän kassin yläreunasta niin, että hihnan päät jäävät sen alle. Ompele vinokaitale molemmista reunoista kassiin. Kiinnitä toinen hihna samalla tavalla.

3. Aseta kassikappaleet päällekkäin oikeat puolet vastakkain. Ompele pohjasauma. Saumanvara on 1 cm.

4. Käännä kassin alareunasta 8 cm:n taite ylöspäin. Ompele sivusauma niin, että taite kiinnittyy samalla, saumanvara on 1 cm. Varmista ennen ompelemista, että kappaleiden yläreunat ja vinokaitaleraidat ovat kohdakkain.

5. Käännä kassi oikein päin. Taita pitkä vinokaitale kaksinkerroin, käytä apuna silitysrautaa. Aseta kaitale kassin yläreunaan niin, että puolet kaitaleesta on kassin oikealla puolella ja puolet sisäpuolella. Aloita kaitaleen kiinnittäminen hihnan kohdalta, jolloin kaitaleen päät jäävät piiloon hihnan alle. Harsi kaitale tarvittaessa paikoilleen. Ompele vinokaitaleen alareunasta. Kaitaleen sisä- ja ulkopuoli kiinnittyvät samalla ompeleella.

6. Tikkaa kantohihnat kassiin molemmista reunoista ja yläreunasta.

7. Silitä kassi.

Malli ja ohje: Susanna Mattheiszen, susannantyohuone.blogspot.fi.

Katso myös, miten leikkaat vinokaitaleen ja ompelet sen yhdellä ompeleella!

 

 

 

40-vuotias imatralainen kankaanpainaja Susanna Mattheiszen asuu vanhalla rautatieasemalla. Sen sisustukseen voit tutustua Susannan työhuone -blogissa. Susanna hallitsee myös hopeatyöt, kirjansidonnan, puutyöt ja nuket. Nyt intohimon kohteena ovat barbinvaatteet. Susanna ompelee itse lähes kaikki vaatteensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla