Kotona järjestetyt pikkujoulut toimivat mainiosti nyyttäriperiaatteella.

Iloa, naurua, hyviä makuja ja vähän kyyneleitäkin. Vietimme toimituksen pikkujouluja minun luonani. Meillä oli nyyttikestit, mikä toimi hyvin. Teimme erilaisia mezejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Annokset viimeisteltiin paikan päällä toimituksen voimin.

Itse sain leivonta-apua ystävältäni Maijalta, joka on innokas kokkaaja ja kokeilija. Hän oli leiponut kolme kääretorttua, joiden täytteenä oli voikreemiä.

Olen yrittänyt myydä edes vähän valtavasta astiavarastostani viime aikoina. Astiat ovat kuitenkin aarteeni ja niistä luopuminen lähes mahdotonta. Myin valkoisia, käyttämättömiä ruokalautasia kollegalleni Christinalle ET-lehteen. Nyt ostin ne takaisin. Noloa, mutta totta. Viinilaseja minulla kuitenkin on vain 6 kpl, mutta viini maistui hyvältä myös Iittalan Origo-mukeista. Olin myös varautunut siihen, että kaikki eivät mahdu saman pöydän ääreen, mutta toisin kävi!

Tilaa ei kylläkään ollut ruhtinaallisesti, mutta koko toimitus istuimme koko illan saman pöydän ääressä. Tunnelma oli tiivis ja lämmin. Lämmin muutenkin kuin celsiuksina. Kyyneleiltäkään ei vältytty illan aikana, herkistyminen ja nauru toimivat mainiosti toistensa lomassa. Meillä on töissä mahtavia tyyppejä! Ihania puheita, kauniita sanoja. Ei vain sanahelinää.

Myös aikuiset pitävät lahjoista. Olimme sopineet, että tänä vuonna teemana on kierrätys. Lahjaa ei saanut ostaa vaan sen piti löytyä kotoa. Jotain pientä, mitä itse ei tarvitse.

Seuraavana päivänä virisi töissä keskustelu ruokapöydän merkityksestä. Miten mukava on istua sen ympärillä ja miten tärkeä osa kotia se on. Vaikka olohuoneessa olisi ollut tilaa yllin kyllin, ei kukaan halunnut mennä sinne. Ainoastaan ruokapöydän koko ei ratkaise, myös muoto on tärkeä. Minun pöytäni on pitkä ja siinä on puolipyöreät kulmat, jolloin se mahdollistaa istumisen myös kulmapaikoissa.Selkänojallisten tuolien lomassa oli naapureilta lainattuja jakkaroita.

Kotipikkujouluja kannattaa kokeilla. Ravintolan hälinä puuttui ja koko porukka pysyi kasassa. Ei muodostunut kuppikuntia omiin pöytiin.

Tässä vielä kahvinmakuisen kääretortun ohje, joka kulkee nimellä Bosporin suukot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla