Raikas huoneilma on tärkeää viihtyvyydelle ja terveydelle.

Raikas huoneilma vaikuttaa sekä terveyteen että viihtyvyyteen. Huonossa sisäilmassa elävät bakteerit voivat aiheuttaa muun muassa hengitystieinfektioita, silmien punoitusta ja yleistä väsymystä.

Lämmityskauden alkaessa on syytä tarkistaa, että kodin ilmanvaihto toimii. Puutteellisesta ilmanvaihdosta kielii esimerkiksi se, jos ikkunat huurustuvat usein tai jos kylpyhuoneen peili on vielä kymmenen minuuttia suihkun jälkeen kosteudesta sumea.

Jos kodissa on painovoimainen ilmanvaihto, tarkista, että korvausventtiilit ovat auki. Korvausventtiilit voivat olla huoneiden seinissä tai ikkunoissa. Tarkista myös, että poistoventtiilit toimivat ja ilma virtaa oikeaan suuntaan. Ilma seisoo, jos sitä ei tule sisään eikä se pääse ulos. Pese tai imuroi korvausilmaventtiilit ja varmista, että ne jäävät auki-asentoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaihda koneellisen ilmanvaihtokoneen suodattimet kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Puhdista kone sisältä imuroimalla tai kostealla rätillä. Ilmanvaihtokanavat on nuohottava noin kymmenen vuoden välein. Säädä ilmanvaihtokone oikein, tarkista säädöt ja huolto koneen käyttöohjeesta.
Muista myös puhdistaa säännöllisesti liesituuletin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teksti Hanna Haavisto, kuva Tuomas Kolehmainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla