Ihailetko kadehtien kaverin kynsiä? Toisten kynsissä lakka kestää luonnostaan paremmin, mutta sen kestoa voi myös pidentää.
Ihailetko kadehtien kaverin kynsiä? Toisten kynsissä lakka kestää luonnostaan paremmin, mutta sen kestoa voi myös pidentää.

Haluatko kauniit kynnet, joissa lakkaus kestäisi pidempään kuin pari päivää?

Siistit kynnet, joissa on kaunis lakka – helpommin sanottu kuin tehty, sillä usein kynsilakka alkaa kulua jo parin päivän päästä lakkaamisesta, eikä sitä viitsisi korjailla joka päivä.

Benecomin kouluttaja ja tuotepäällikkö Sari Luopa antaa seitsemän vinkkiä, joiden avulla lakan voi saada pysymään normaalia kauemmin.

1. Puhdista kynnet

Kynnen pinnan on oltava täysin kuiva ja puhdas ennen lakan levittämistä. Jos kynnellä on likaa tai rasvaa, lakka jää sen pintaan kalvoksi eikä tartu kunnolla. Kädet on siis syytä pestä ja kuivata huolellisesti ennen lakkausta. Rasvan saa hyvin pois myös kynsilakanpoistoaineella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Käytä aluslakkaa

Aluslakka tekee kynnen pinnasta kumimaisen, jolloin lakka tarttuu siihen paremmin. Anna aluslakan kuivua huolellisesti ennen varsinaisen kynsilakan levittämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kaksi kerrosta

Levitä varsinaista kynsilakkaa kaksi kerrosta. Lakka pysyy paremmin, kun lakkaat myös kynnen kärjet. Silloin lakka sulkee kärjen, jolloin sinne ei pääse heti ilmaa tai vettä. Anna lakan kuivua kunnolla lakkauskerrosten välillä.

4. Muista päällyslakka

Päällyslakka päällystää eli kiinnittää värilakan ja kiillottaa kynnen. Levitä se viimeiseksi.

5. Kokeile kynttä valmistavaa pohjustustuotetta

Markkinoilla on tarjolla pohjustusaineita, jotka valmistavat kynsiä lakalle. Kyseessä on väritön neste, joka imeytyy kynnen pintaan ja auttaa kiinnittämään lakan.

6. Vältä vanhaa lakkaa

Kynsilakoissa on paljon eroja: jotkut pysyvät kynnessä paremmin, jotkut huonommin. Myös sillä on merkitystä, miten vanha lakka on. Jos lakka on vanhetessaan muuttunut paksummaksi, se ei pysy yhtä hyvin kuin uusi eikä jälki välttämättä ole yhtä siistiä.

7. Suojele kynsiäsi

Kynsilakan pysyvyyteen vaikuttaa myös se, mitä teemme käsillämme. Jos haluaa lakan kestävän kauemmin, kannattaa käyttää hanskoja esimerkiksi siivotessa, tiskatessa ja ruuanlaitossa.

”Kynsilakan pysyminen kynsissä on hyvin yksilöllistä. Joillain lakka tarttuu paremmin kynnen pintaan eikä lähde helposti pois, kun taas joillakin se ei tunnu pysyvän, vaikka tekisi mitä”, Sari Luopa myöntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla