Kauneudenhoito on täynnä sitkeitä uskomuksia. Lue, missä luuloissa on perää ja missä ei.

1. "Kuivaihoisen pitää syödä kalaa."

Totta. Kuiva iho kaipaa sekä ulkoista että sisäistä voitelua, jotta se pysyisi joustavana. Kalassa on runsaasti hyviä rasva­happoja, joita koko elimistö voi hyödyntää.

2. "Säärikarvojen ajelu kiihdyttää karvankasvua."

Tarua. Ajelu ei vaikuta karvojen kasvunopeuteen, pituuteen tai paksuuteen. Ajelun jälkeen karva kasvaa hetken pystysuunnassa, ennen kuin se alkaa taas taipua. Sen takia sänki tuntuu terävämmältä ja tukevammalta.

3. "Hoitoaine rasvoittaa hiuksia."

Tarua. Hoitoainetta ei hierota päänahkaan - ei ainakaan pitäisi. Se levitetään hiusten pituuksiin ja latvoihin. Hoitoaine sulkee hiussuomut, lisää kiiltoa ja estää hapsotusta. Ohuille hiuksille on omat, kevyet hoitoaineensa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. "Vartalon jatkuva rasvaaminen johtaa rasvauskierteeseen."

Tarua. Ulkoinen kosteutus on aina paikallaan, jos ihon oma rasvakerros on ohentunut. Varsinkin kuiva ja kylmä ilma kuivattavat. Ihossa on kyllä oma rasva- eli lipidikerros, joka pitää ihon kosteustasapainoa normaalina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. "Hiuksia ei saa pestä päivittäin."

Tarua. Hiukset saa pestä vaikka joka päivä, kunhan sampoo ja hoitoaine sopivat omille hiuksille ja hiuspohjalle. Jos käyttää paljon muotoilutuotteita, hiukset olisikin parempi pestä usein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla