Sensai Cellular Performance Foundations. Brightening Make-up Base. 30 ml pumppupullo maksaa 69,45 e.
Sensai Cellular Performance Foundations. Brightening Make-up Base. 30 ml pumppupullo maksaa 69,45 e.

Couperosa pysyi piilossa meikinpohjustusvoiteen avulla.

Lupaus:

Sensai lupaa, että Brightening Make-up Base -meikinpohjustusvoide kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa meikkiä pysymään siistinä ja raikkaana koko päivän. Lisäksi voiteen pitäisi antaa iholle nuorekasta hehkua.

Tältä se tuntui:

Käytän kevyitä meikkivoiteita peittämään couperosan nenästä ja poskipäistä. Meikillä on kuitenkin tapana ihmellisesti haihtua kasvoistani jo iltapäivän tunteina, joten joudun lisäämään sitä päivän mittaan useita kertoja. Ratkaisu ongelmaan voisi löytyä meikinpohjustusvoiteesta, joita en ole ennen kokeillut, koska olen pitänyt niitä turhana hömpötyksenä.

Kokeilin tuotetta kolme viikkoa. Aluksi voidetta hulahti vähän liikaa, jolloin kasvot todellakin hehkuivat, suorastaan kiilsivät. Pumppupullosta on kuitenkin helppo annostella pari pientä tippaa, jotka riittää hyvin koko kasvoille.

Tältä se tuntui:

Ilokseni huomasin heti, että meikkivoide pysyy paikoillaan koko päivän ja meikistä tulee tasaisempi. Helmiäistä sisältävä voide tuo ehkä vähän hehkuakin, ainakin omasta mielestäni. Tuote ei kuitenkaan ole pystynyt hämäämään minusta yhtään nuorekkaampaa. Kokeilin eri tapoja käyttää voidetta. Se toimii mielestäni yhtä hyvin,  kun sitä sekoittaa meikkivoiteen sekaan ennen levitystä. Lisäsin sitä myös joitakin kertoja pieniä määriä poskipäihin meikkivoiteen päälle antamaan lisää hehkua. Meikin ja pohjustusvoiteen poisto vaatii tuhdimmat puhdistusaineet, sillä se pysyy ihossa aika napakasti.

Jääkö se käyttöön?

Pohjustusvoiteen levityksestä tuli minulle jokapäiväinen rutiini. Tuote siis koukutti. Sensain puteli on kallis, joten saa nähdä, maltanko ostaa uuden kun tämä loppuu. Toisaalta säästän rahaa, kun meikkivoidetta ei tarvitse levittää kuin kerran päivässä.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.