Kodin Kuvalehden meikkikoulun ensimmäisessä osassa opetellaan tekemään siisti meikkipohja. Katso VIDEO.

Kodin Kuvalehden meikkikoulun ensimäisessä osassa perehdytään hyvän meikkipohjan saloihin.

Kodin Kuvalehden ja Lumenen kauneuspäivänä lukijamme Sarianna Nurmisen kasvoille loihdittiin upea pohjustus ja sen päälle meikki.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Meikkivoide

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä kosteuttavaa päivävoidetta ja meikinpohjustusvoidetta eli primeria ennen meikkivoiteen levittämistä.

Meikkivoide levittyy tasaisesti ja jäljestä tulee siisti, kun pohjatyöt ovat kunnossa.
Voit levitttää meikkivoiteen sormin, meikkisienellä tai meikkivoidesiveltimellä, jolla jäljestä tulee tasaisin. Aloita kasvojen keskeltä ja käy kasvot siveltimellä huolellisesti läpi. Häivytä meikkivoide huolellisesti hiusrajaan ja leukapieliin.

2. Peiteaine

Ihon pienet virheet tasoittuvat peiteaineella. Neutraalinsävyisellä nestemäisellä peiteaineella voi peittää ja korjailla ihon sävyeroja.
Punaisuutta neutraloiva peiteaine sopii paikallisesti couperosa-ihon peittämiseen. Sinisyyttä neutraloiva taas häivyttää tummat silmänaluset.
Levitä peitevoidesiveltimellä tarkasti halutun kohdan päälle ja viimeistele sormin taputtelemalla.

3. Valokynä

Valokynällä voi häivyttää otsan ja nenän pystyjuonteita ja juonteita silmien alla sekä mustia silmänalusia.
Levitä valokynän siveltimen avulla valoa tarkasti juonteiden pohjalle ja häivytä sormin. Varo levittämästä silmäpussin päälle, ettet vahingossa korosta silmänalusten turvotusta.

4. Luomenpohjustusaine

Silmämeikki pysyy paremmin ja luomivärit levíttyvät helpommin, kun käytät silmäluomen pohjustusainetta. Sen ansiosta myös luomivärien sävyt tulevat kauniisti esille.
Pohjusta silmäluomet aloittaen ripsen tyvestä. Taputtele voide ripsien tyvestä kulmakarvoihin saakka. Luomet voi pohjustaa myös meikkivoiteella tai valokynällä. Rasvoittuville tai laskeutuneille luomille kannattaa valita luomenpohjustusvoide. Muista lopuksi, meikin laitettuasi, puuteroida koko luomi.

 

5. Irtopuuteri

Puuteroi meikkaamisen jälkeen koko iho irtopuuterilla. Käytä puuterivippaa kasvojen keskiosaan, joka rasvoittuu muuta ihoa nopeammin. Jos haluat välttää mattapintaa, puuteroi kasvot suurella puuterisiveltimellä, joka jättää kevyen puuteripinnan kasvoille.
Kopsauta liiat puuterit kämmenselkään, ennen kuin viet vipan tai siveltimen kasvoille.

Osa 2: Kestävä meikki

Osa 3: Kahden sävyn silmämeikki

Osa 4: Valokynän käyttäminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla