Meikkikoulun seitsemännessä osassa opitaan kuinka tehdään siistit kulmakarvat. Anne Salmela sai kauneuspäivänä mukaansa vinkit tuuheiden ja tummien kulmiensa muotoiluun.

Kulmakarvan lähtöpisteen löydät, kun asetat kynän nenänpielestä kohtisuoraan ylöspäin. Kulmakarvan taitekohta eli korkein kohta on iiriksen ulkonurkan kohdalla. Aseta kynä nenänpielestä kohti silmän ulkonurkkaa. Kulmakarvan loppuosa on linjassa nenänpielen ja silmän ulkonurkan kanssa.

 

 

 2. Nypi kulmat siistiksi

Kauneimmat kulmat ovat luonnollisen muotoiset. Harjaa kulmat kulmaharjalla kevyesti ylöspäin ja nypi hajakarvat kulmien alapuolelta. Aloita kulman lähtökohdasta ja nypi rivi kerrallaan. Jos kulmat ovat suorat, nypi kulman korkeimmalta kohdalta linjaa hivenen ohuemmaksi. Muotoile kulmat alkupäästä leveämmäksi ja loppua kohden siipimäisen ohueksi. Nypi hajakarvat myös kulmien välistä, mutta älä koske kulmien yläpuolella oleviin karvoihin. Jos silmät ovat lähellä toisiaan, nypi enemmän kulmien sisänurkista.

3. Korosta kynällä

Jos kulmat ovat hennot tai niissä on aukkopaikkoja, vahvista niitä kulmavärin avulla. Aloita kulmakarvan lähtökohdasta. Pidä kynä lappeellaan ja vedä pieniä, kevyitä kulmien suuntaisia vetoja kulmakarvojen sekaan. Pehmeä lopputulos syntyy puuterimaisella luomi- tai kulmavärillä. Valitse kulmaväri hiustesi ja kulmakarvojen värin mukaan.

4. Harjaa muotoon

Harjaa kulmat lopuksi muotoon ja viimeistele kulmien muotoilugeelillä- tai vahalla, joka pitää karvat ojennuksessa.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.