Meikkikoulun seitsemännessä osassa opitaan kuinka tehdään siistit kulmakarvat. Anne Salmela sai kauneuspäivänä mukaansa vinkit tuuheiden ja tummien kulmiensa muotoiluun.

Kulmakarvan lähtöpisteen löydät, kun asetat kynän nenänpielestä kohtisuoraan ylöspäin. Kulmakarvan taitekohta eli korkein kohta on iiriksen ulkonurkan kohdalla. Aseta kynä nenänpielestä kohti silmän ulkonurkkaa. Kulmakarvan loppuosa on linjassa nenänpielen ja silmän ulkonurkan kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 

 2. Nypi kulmat siistiksi

Kauneimmat kulmat ovat luonnollisen muotoiset. Harjaa kulmat kulmaharjalla kevyesti ylöspäin ja nypi hajakarvat kulmien alapuolelta. Aloita kulman lähtökohdasta ja nypi rivi kerrallaan. Jos kulmat ovat suorat, nypi kulman korkeimmalta kohdalta linjaa hivenen ohuemmaksi. Muotoile kulmat alkupäästä leveämmäksi ja loppua kohden siipimäisen ohueksi. Nypi hajakarvat myös kulmien välistä, mutta älä koske kulmien yläpuolella oleviin karvoihin. Jos silmät ovat lähellä toisiaan, nypi enemmän kulmien sisänurkista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Korosta kynällä

Jos kulmat ovat hennot tai niissä on aukkopaikkoja, vahvista niitä kulmavärin avulla. Aloita kulmakarvan lähtökohdasta. Pidä kynä lappeellaan ja vedä pieniä, kevyitä kulmien suuntaisia vetoja kulmakarvojen sekaan. Pehmeä lopputulos syntyy puuterimaisella luomi- tai kulmavärillä. Valitse kulmaväri hiustesi ja kulmakarvojen värin mukaan.

4. Harjaa muotoon

Harjaa kulmat lopuksi muotoon ja viimeistele kulmien muotoilugeelillä- tai vahalla, joka pitää karvat ojennuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla