Kun puutarha- ja istutustyöt kevään tullen alkavat, kynnet ovat jälleen kovilla. 

Multahommista voi saada mustuneet kynnenaluset ja kivien kanniskelu voi katkoa kynsiä.

"Jos iho ja kynnenaluset ovat likaantuneet, laita pieneen kulhoon teelusikallinen ruokasoodaa ja lämmintä vettä. Liota käsiä muutama minuutti ja huuhtele hyvin. Tai koeta hieroa kynsiin sitruunaa. Sillä lähtee pinttynytkin lika", vinkkaa kynsituotteita maahantuovan Miss Lis -yrityksen toimitusjohtaja Liisa Skurnik.

Jotta kädet ja kynnet pysyisivät mahdollisimman siisteinä, käytä tarvittaessa käsineitä. Voit estää kynsien katkeilua erikoishoitotuotteilla. Tarjolla on esimerkiksi Kevlar-kuitua sisältäviä lakkoja, jotka antavat kynsille vahvan suojan. Samaa ainetta käytetään poliisien turvaliiveissä ja moottoripyöräilijöiden asuissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kynsissä on sopivasti kosteutta, ne eivät katkeile yhtä helposti kuin kuivat kynnet. Juo siksi riittävästi vettä ja käytä kosteuttavaa ja proteiinipitoista hoitotuotetta. Syötynä myös sinkki ja pii edesauttavat kynsien hyvinvointia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos osa kynsistä on jo katkeillut, lyhennä kaikki samaan pituuteen ja helli niitä joka päivä kynsinauhaöljyllä.

"Paksuja kynsiä ei kannata napsia leikkurilla, sillä ne voivat katketa väärästä kohdasta. Käytä ensin karheaa viilaa ja viimeistele hienolla viilalla. Taipuisiin kynsiin voi käyttää leikkuria, mutta viimeistele aina viilalla. Lasiviila toimii hyvin."

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 14/2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla