Ihoa kiristää ja kroppa hilseilee. Tuttu tunne?

Kuivaihoisille talvi on rankkaa, koska lämmitys, kylmät tuulet ja pakkanen kuivattavat ihoa entisestään. Paljon voi kuitenkin tehdä, jotta iho pärjää talvenkin läpi paremmin. Kokeile ainakin näitä apukeinoja!

1. Helli luonnonkuiduilla.

Vartalon ihossa on vähemmän talirauhasia kuin kasvoissa. Siksi se kuivuu kasvojen ihoa herkemmin. Ihon pintaan koskevilla vaatteilla on paljonkin väliä. Keinokuituvaatteet kuivattavat ihoa, joten valitse luonnonmateriaaleja, jos voit. Pakkaspäivänä villakerrasto on myös ihanan lämmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kestä vähän kylmempää suihkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylmällä säällä on nautinto lämmitellä kuumassa suihkussa, mutta iholle ystävällisempi vaihtoehto on pikasuihku haalealla vedellä. Liian kuuma pesuvesi poistaa ihoa suojaavia luonnollisia rasvoja.

3. Vältä saippuaa.

Ihon puhdistuksessa kannattaa suosia saippuattomia pesuaineita sekä suihku- ja kylpyöljyjä. Muutama tippa öljyä kylpyvedessä tekee jo ihmeitä. Kuivaihoinen voi käyttää pesemiseen perusvoidetta.

4. Rasvaa kostea iho.

Vartalovoide kannattaa levittää suihkun jälkeen hieman kostealle iholle, jotta voide sitoo kosteutta ja säilyttää ihon pehmeänä. Vartaloöljyt ovat hyvä vaihtoehto kosteusvoiteille ja emulsioille. Lisävoitelua ei välttämättä tarvita, jos iho tuntuu kestävän kärsimättä talven rasitukset.

5. Muista kuoria.

Öljyä sisältävät vartalon suola- ja sokerikuorinnat jättävät ihon mukavan pehmeäksi. Niillä voi samalla kuoria myös kädet ja jalat. Kuorinta tehostaa ihon pintaverenkiertoa ja poistaa kuolleet ihosolut, jolloin voiteet imeytyvät paremmin. Kuori hieman kostea iho suihkun yhteydessä viikon tai parin välein. Erittäin kuivaa ja herkkää ihoa ei saa turhaan ärsyttää liian voimakkailla kuorinnoilla.

6. Mieti, mitä laitat suuhusi.

Muista juoda riittävästi vettä ja tarkista, mitä syöt. Näin ihokin saa tarvitsemansa kosteuden. Välttämättömät rasvahapot (Omega-3 ja Omega-6-rasvahapot) ovat tärkeitä ihon kosteustasapainon ylläpitämisessä. Hyviä rasvahappoja saa terveellisen ruuan lisäksi myös rasvahappokapseleista.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla