Mikä siinä on, että hento suomalainen hius menee takkuun niin helposti? Mikä avuksi?

1. Käytä sopivia hoitoaineita.

Tyypillinen kohta, johon takku kehittyy, on takaraivo. Ohut, lasimainen hiustyyppi, jollainen monella suomalaisella on, on erityisen herkkä takkuuntumaan.

Syitä on monia, esimerkiksi hiostava pipo tai pään hankautuminen tyynyä vasten yöllä. Suihkaisu hiuksiin jätettävää hoitosprayta aamuisin saattaa helpottaa tilannetta, sillä se sulkee hiussuomut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pese oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse takkuuntuvalle tukalle kosteuttava hoitotuote. Vältä tuuheuttavia sampoita, sillä ne turvottavat hiusta ja avaavat suomukerrosta.

Kuivaa hiukset huolellisesti pyyhkeellä sampoopesun jälkeen. Käytä hoitoainetta vasta sen jälkeen. Selvitä hiukset harvalla kammalla. Kampaa ne sen jälkeen läpi tiheämmällä kammalla, jolloin hoitoaine levittyy jokaiseen hiukseen. Huuhtele huolellisesti.

3. Siisti tukkaa.

Huonokuntoiset hiuslatvat takkuuntuvat. Siksi kampaajan tuolissa kannattaa piipahtaa kyllin usein. Jo parin sentin nipsaisu latvoista saattaa tehdä ihmeitä.

4. Nuku hiukset kiinni.

Sileä, pehmeä palmikko ei yleensä häiritse nukkujaa ja pitää kutrit ojennuksessa.

Jos tukka on niin liukas, että sitä on vaikea saada palmikolle, apu saattaa löytyä alkoholittomasta ja väriaineettomasta muotovaahdosta. Kampaa se hiusten läpi ennen letitystä. Johan löytyy pitoa!

Asiantuntijana Annikki Hagros-Koski, hiustutkija ja luonnontieteiden kandidaatti, HiusAkatemia

Sisältö jatkuu mainoksen alla