Huono harja katkoo hiuksia ja liiskaa kampauksen lättänäksi. Siksi se pitää valita huolella ja henkilökohtaisesti. Asiantuntija kertoo, miten.

Mistä materiaalista hyvä hiusharja on tehty?

Ei ole nyrkkisääntöä, että esimerkiksi vain puuvartinen ja luonnonharjaksesta tehty harja olisi hiuksille hyvä. Myös muoviharja voi olla laadukas, kunhan sen piikit on päällystetty tai pyöristetty, jotta ne eivät revi hiuksia.

Tärkeämpää on löytää harja, joka sopii hyvin omaan käteen ja siihen tapaan, jolla hiuksia harjaa. Ja kaikkein tärkeintä on löytää harja, joka sopii juuri omalle hiuslaadulle ja hiusten pituudelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen hiusharja on paksutukkaisen paras kaveri?

Jos hiuslaatu on paksu ja runsas, hyvä harja on usein sellainen, jossa on pitkähköt harjakset. Silloin hiukset pystyy selvittämään muualtakin kuin vain pinnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä leveämpi ja isompi harjasosa on, sitä paremmin se sopii pitkille ja paksuille hiuksille. Esimerkiksi lapioharja, joka nimensä mukaan muistuttaa muodoltaan kulmikasta lapiota, on hyvä.

Mikä harja on hentohiuksisen pelastaja?

Jos hiukset ovat sähköiset ja ohuet, paras vaihtoehto on harja, jonka harjakset ovat ainakin osittain luonnonharjasta. Hentohiuksiselle sopii pyöröharja, jossa on harjaksia ympäri varren.

Pyöröharja antaa hiuksille tuuheutta ja voimaa. Se myös kohottaa hiuksia hyvin, ettei tukka ole lättänänä päätä vasten.

Millä harjalla saa hiukset kiiltämään?

Tukevat luonnonharjakset kuljettavat hiuksen luontaisen öljyn kaikkialle. Kun harjaat tukan huolellisesti tyvestä latvoihin, tukka kiiltää. Jos hiuspohja on kovin herkkä, kannattaa kovin karkeaa luonnonharjasharjaa kuitenkin karttaa.

Kun täydellinen harja on löytynyt, miten siitä pidetään huolta?

Poista irtokarvat harjasta viikoittain ja puhdista harja lämpimällä vedellä ja tiskiaineella. Muista, että luonnonharjas ei kestä liottamista. Osta uusi harja, kun harjakset alkavat näyttää huonolta tai repivät hiuksia. Laadukas hiusharja kestää hyvin hoidettuna vuosia.
 
Asiantuntijana parturi- ja kampaajamestari Silja Kaija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla