Oletko vielä kiinni ex-puolisossasi? Huonompi homma, sillä olet muiden mielestä aika kökkö saalis sinkkumarkkinoilla. Sen sijaan puutteet seksitaidoissa eivät ole niin paha syy.

Varmin tapa saada pakit parisuhdemarkkinoilla on vielä roikkua kiinni ex-puolisossa. Myös kuralla oleva talous ja ei-miellyttävä ulkonäkö laskevat osakkeitasi eniten.

Sen sijaan puutteet sänkyhommissa tai hankalatkaan lapset eivät ole ensimmäinen syy karsia sinut heti kättelyssä.

Laastarisuhde – ei kiitos

Kodin Kuvalehti pyysi netissä vastaamaan kysymyksiin teemalla: Oletko sinkku ja ronkeli vai parisuhteessa ja ronkeli?

Vastaajissa on sekä ronkeleita että vähemmän ronkeleita.

”En kaipaa laastarisuhteita, vaan älykästä kumppanuutta. Omavarainen ja itsellinen. Oma talo ja omat harrastukset ja oma elämä.” (Nainen 40+)

”Pitkä, komea, fiksu, koulutettu, tyylikäs, jalat maassa, enintään kolme vuotta vanhempi, sosiaalinen ja huumorintajuinen. Vaadin koska voin. ;)” (Nainen 20+)

”Vähissä on vaatimukset, hyvä kun saa ruokaa pöytään, eikä pahemmin kiukuttele.” (Mies 60+)

Unelma prinssistä elää edelleen

Toive sen oman prinssin tai kuningattaren löytymisestä elää vahvana. Mutta sitä ehdottoman oikeaa odotellessa hyvin monelle kelpaa vähän huonompikin vaihtoehto.

51 % haluaa vain sen oikean.

43 % odottaa yhä sitä oikeaa mutta välillä tyytyy huonompaankin kumppaniin.

6 % on sitä mieltä, että ei voisi vähempää kiinnostaa mikään kumppani.

Unelmakumppanuus toki merkitsee aivan tavallisiakin asioita ja hyvin paljon myös henkistä yhteyttä.

”Tärkeintä on olla samalla aaltopituudella ja olisi myös hyvä olla samanlainen elämänkatsomus ja arvomaailma.” (Nainen 40+)

”Miellyttävät kasvot ja olemus. Mies ei saa olla liian laiha eikä liian pumpattu. Tavallinen mukava mies, joka haluaa sitoutua.” (Nainen 20+)

”Kumppanin pitäisi olla sielunkaveri, jonka kanssa voi keskustella ja harrastaa. Kuitenkin oltava itsenäinen ja antaa tilaa minullekin.” (Nainen 50+)

”Haluan kumppanin, jonka kanssa voin tuntea oloni turvalliseksi. Kompromisseja täytyy osata tehdä ja myös toisen huomiointi on tärkeää. Seksuaalinen jännite on ehkä tärkein vaatimus.” (Nainen 20+)

Seksi ei ratkaisekaan kaikkea – eikä tanssitaito

Seksi ei ole kuitenkaan se suurin syy, mikä karsii heti ensimmäisenä muuten lupaavan ehdokkaan. Vain 5 % vastaajista on sitä mieltä, että kippaisi kumppanikokelaan hetimmiten, jos sänkyhommissa ilmenee puutteita.

Saman verran (5%) vastauksia kerää väite: Hänellä on lapsia tai hankalat lapset tai väärän ikäiset lapset.

Eniten karsintaa aiheuttaa, jos toinen on vielä kiinni eksässään (38%).

Seuraava pudottaja on ulkonäkö eli jos toinen on esimerkiksi liian lihava tai laiha, pitkä tai pätkä (25 %).

Kolmanneksi eniten pudotusääniä saa kohta: Talousasiat ovat kuralla (13%).

Sen sijaan huono pukeutuminen tai tanssitaito sekä väärät harrastukset ja kulttuuriharrastusten tai yleensä harrastusten puuttuminen eivät ole syy karsia kumppaniehdokkaita (1,3 %).

Muita perusteita ovat muun muassa: epätoivoisuus, epävarmuus, naisviha, typeryys ja laiskuus.

Lue netistä myös:

Naiset etsivät yhä unelmien kumppania.

Hyvä ja terve parisuhde: 10 tärkeintä asiaa.

Väkivaltainen kumppani – ei!

Pitkä parisuhde ja 20 pientä tärkeää sanaa.

Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.
Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.

Veeti on yritetty ostaa yli 7 000 euron hintaan Venäjälle, mutta turhaan. Kissa venyttelee ja saunoo mieluummin kotona, sillä parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia.

Noiden silmien katsetta en unohda koskaan, sanoi arvovaltainen tuomari.

Hän ei puhunut mielitietystään, vaan kissasta.

Hän oli ehkä oikeassa.

Tuusulalainen Lumikissan Nopsajalka eli siperiankissa Veeti arvioitiin maailman kauneimmaksi kissaksi Haagin kansainvälisessä kissanäyttelyssä viime vuonna.

Jos Veeti osaisi puhua, se kenties opettaisi kissan elämästä seuraavat seikat. Elämänohjeet pätevät mainiosti myös ihmisiin.

1. Tee parhaasi. Veeti osaa ottaa näyttelyissä poseerausasennon ja ilmeen, jossa se näyttää parhaimmalta. Se poseeraa myös kotona, jos sattuu kuulemaan kameran napsahduksen. Sitten se lähtee muihin puuhiin. Luota, että oman parhaan tekeminen riittää. Ethän voi tehdä enempää. 

2. Koko ajan tarvitse yrittää. Kun kisat ovat ohi, Veeti makaa, venyttelee ja menee saunan jälkilöylyihin. Muista sinäkin maata, venytellä ja saunoa.

3. Parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia. Veeti juhli voittoaan katkaravuilla, joita sille ostettiin paluumatkalla laivan ravintolasta. Kotona se ummisti silmänsä nautinnosta työntäessään kuononsa kissanraksuihin. Sellaista elämä on, aika arkista, ja hyvä niin.

4. Ethän ylpisty. Veetistä on maalattu Koreassa taulu. Taiteilija löysi kissan kuvan Facebookista ja piti kissaa niin kauniina, että päätti ikuistaa sen maalaukseen. Huomio voi tehdä kenestä tahansa turhamaisen. Siksi kannattaa pitää neljä tassua tai kaksi jalkaa maassa.

5. Älä satuta muita. Veetin omistaja Jaana Sivén sanoo, ettei Veeti koskaan kynsi tai näyki ketään. Älä sinäkään tee niin.

6. Kehitä itseäsi. Veeti tekee sen kiipeilemällä kiipeilypuissa. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotakin uutta. Kiipeä, konkreettisesti tai vertauskuvallisesti. 

7. Pidä yhteyttä ystäviisi. Veetillä on kotona 11 kissakaveria. Se on jo aika paljon, mutta jokaisella pitäisi olla ainakin yksi hyvä ystävä. Toivottavasti sinullakin.

8. Muista juuresi. Voiton jälkeen Veeti on saanut kosiopyyntöjä ympäri maailmaa. Se on kutsuttu Kiinaan ja yritetty ostaa yli 7000 eurolla Venäjälle. Mutta jos rakkaat asuvat tavallisessa talossa tavallisessa taajamassa, miksi sieltä pitäisi lähteä minnekään. Pitäkööt palatsinsa.

9. Rakasta! Nuku rakkaidesi vieressä, kuten Veeti, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään. Kehrää, kun kosketus tuntuu hyvältä.

Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.
Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

Älä anna rakkauden hukkua arjen kiireisiin. Listasimme monta hyvää keinoa löytää huuma uudelleen.

1. Kosketelkaa enemmän

Pitkään yhdessä olleet parit eivät yleensä halaa tai suutele tarpeeksi. Se kannattaa, sillä ihokosketus tuottaa aivoissa oksitosiinia eli mielihyvähormonia.

Kokeilkaa halata toisianne parinkymmenen sekunnin ajan muutaman kerran päivässä. Pussailkaa pitkään ja hartaasti nopeiden hyvästelysuukkojen sijaan.

2. Pitäkää teknologiapaussi

Puoliso kertoo työpäivästään, mutta katselet puhelintasi. Kuulostaako tutulta? Tutkimusten mukaan hälyttävän moni kokee älypuhelinten häiritsevän rakkauselämäänsä.

Sopikaa, että jätätte puhelimen ja television ainakin ruoka-aikoina ja makuuhuoneessa kokonaan pois.

3. Sano kiitos

Pitkän parisuhteen rutiinien keskellä toisen pienet teot alkavat tuntua itsestäänselvyyksiltä. Jos huomaat, että kumppanisi on ostanut lempijugurttiasi tai jaksanut ripustaa pyykit, kiitä häntä.

Kirjoittakaa kokeeksi joka päivä ylös kolme asiaa, josta olette kiitollisia, ja kertokaa ne toisillenne.

4. Vaihda nalkutus kehuihin

Kun asuu vuosia saman katon alla, on helppo sortua mäkättämiseen: et sitten taaskaan viitsinyt tyhjentää tiskikonetta.

Yrittäkää mieluummin keskittyä siihen, mitä toinen tekee hyvin. Puutarhakielellä se sanottaisiin näin: Kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

5. Muista harrastuksesi 

Jos suhteenne tuntuu passiiviselta, se voi johtua siitä, ettet ole tyytyväinen elämääsi. Tee säännöllisesti jotain, mistä nautit.

Kun tulet harrastuksesta kotiin innostuneena, olet myös parisuhteessa parhaimmillasi.

6. Huomioi kumppanisi kiinnostuksen kohteet

Et ehkä koskaan opi pitämään golfista tai innostumaan uusimmista älyvempaimista. Kun puolisosi tekee jotain, mistä on todella innostunut, tarkkaile häntä. Intohimo tekee ihmisestä kauniin.

7. Sovi tuplatreffit

Parisuhdeaikaa ei aina tarvitse viettää kahdestaan. Yhden tutkimuksen mukaan hyvän ystäväpariskunnan kanssa tuplatreffeillä käyminen auttoi pareja tuntemaan kiintymystä omaa kumppania kohtaan.

Kun näet puolisosi juttelevan ystävienne kanssa, saatat taas muistaa, miksi aikoinaan rakastuit häneen.

8. Flirttaile

Parisuhde on tasapainoilua: ihminen kaipaa turvaa, mutta myös jännitystä. Niiden yhdistäminen on haastavaa. Siksi hellä ja vihjaileva flirttailu kannattaa.

Saattaa tuntua hölmöltä lähettää punastuttava tekstiviesti aviopuolisolle, mutta se voi auttaa löytämään mahanpohjasta kadonneet perhoset.

9. Kerro, miltä sinusta tuntuu

Käyt kampaajalla ja vedät ylle kauneimman puserosi. Odotat, että puoliso huomaisi ja suutut, kun niin ei käy.

Parisuhteen lämmittely-yritys ei saa olla sanaton testi, jonka puolisosi voi joko läpäistä tai reputtaa. Älä oleta, että hän osaa lukea mieltäsi.

Ellet tunne välejänne läheisiksi, kerro siitä kumppanillesi. Vasta silloin voitte yhdessä pohtia, miten asia korjataan.

10. Määrittele treffi-ilta uusiksi

Treffien ei aina tarvitse tarkoittaa pöytävarausta kalliissa ravintolassa. Käykää vaikka iltakävelyllä ja jutelkaa päivästänne.

Treffit tarkoittavat aikaa, jolloin ette pidä toisianne vanhempina tai asuinkumppaneina, vaan ihmisinä, jotka olette valinneet jakamaan elämänne.

11. Älä odota mahdottomia

Nykykulttuuri on niin seksualisoitunutta, että parisuhde voi tuntua laimealta, jos se ei muistuta romanttisten elokuvien kiihkeitä kohtauksia. Kaikissa pitkissä parisuhteissa on hyviä ja huonompia ajanjaksoja. Muista, että rakkautta voi tuntea ja osoittaa monin eri tavoin.

Lähde: health.com