Pitkässä suhteessa on tiettyjä vaaranpaikkoja, jolloin ihastuminen ulkopuoliseen on tyypillisintä. Kun huomaa ihastuneensa toiseen, olennaista on kysyä itseltään: miksi ihastuin juuri nyt.

Parisuhteen alussa vallitsee ihastumisen ja rakastumisen huuma, joka hiipuu samaa tahtia kuin suhde arkipäiväistyy. Tyypillisesti ihastuminen iskee hetkellä, jolloin elämästä tuntuu puuttuvan jotakin. Ehkä omassa parisuhteessa ei saa tarpeeksi huomita tai arvostusta. Kun niitä sitten saa jostain muualta, ihastuminen ei ole mikään ihme.

Ihastuminen sinänsä ei ole vaarallista. Voit ihastua, tiedostaa tunteesi ja tietää, ettet ole lähdössä vanhasta suhteesta.

Olennaista on, millaisen merkityksen ihminen tunteelleen antaa. Ei ole pakko toimia ihastumisen tunteen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos ihastuksesta haluaa päästä irti, voi seuraavista neuvoista olla apua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Haluatko pysyä nykyisessä suhteessasi? Jos haluat, tee itsellesi selväksi, että olet täysin sitoutunut puolisoosi.

  2. Houkuttaako kahdenkeskinen aika ihastuksen kanssa? Älä anna itsellesi tilaa syventää ihastumista. Jos haluat pelastaa suhteesi, älä vietä ihastuksen kanssa kahdenkeskistä aikaa. Älä mene edes kaksin edes lounaalle.

  3. Älä tee hätiköityjä päätöksiä ihastumisen pohjalta. Tunne menee kyllä ohi.

  4. Selvitä, mistä ihastumisesi johtuu. Mihin kaipaat elämässäsi muutosta? Oletko lakaissut omat tarpeesi maton alle liian pitkään? Ovatko muut ihmissuhteesi kunnossa? Meneekö töissä hyvin? Onko sinulla innostavia harrastuksia?

  5. Mihin olet tyytyväinen tai tyytymätön nykyisessä suhteessasi? Puhu siitä  puolisosi kanssa siitä. Tavoitelkaa muutosta yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla