Kun eron jälkeen järjestetään perhejuhlia, diplomatia voi olla tarpeen.

Näin KK:n lukijat ovat sopineet lasten rippijuhlista ja muista juhlista erottuaan.

"Olemme kysyneet lapsilta, missä he haluavat juhlat järjestettävän. Poika halusi, että järjestetään kodin ulkopuolella, juhlapaikassa. Tyttö halusi äidin luona. Minä äitinä halusin järjestää molempien juhlat,ja se sopi meille kaikille."

"Meillä eron jälkeen kaikki jäi lähihuoltajan, äidin, hoidettavaksi. Yksien juhlien järjestämiseen ex osallistui rahallisesti."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Äitinä olen järjestänyt sekä rippijuhlat että yo-juhlat. Poikansa yo-juhlien jälkeisenä päivänä isä järjesti oman juhlansa luovuttaakseen yo-lahjansa eli polkupyörän pojalleen. Juhlissa ei ollut käynyt vieraita."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Olemme järjestäneet uusperheen eri osapuolille kahdet juhlat. Biologiset vanhemmat sopivat, koska haetaan lähivanhemman luota etävanhemmalle. Positiivista on, että näin etäperheessä on lisäaikaa laittaa tarjoilut valmiiksi ennen vieraiden tuloa."

"Lapset ovat asuneet minulla eli äidillä, joten minun oli luonnollista järjestää juhlat, koska isä asui 600 km:n päässä. Isä ja kaikki hänen lähisukulaiset kutsuttiin meille."

"Ex-miehen kanssa kiistelimme juhlapaikasta ja kustannuksista jonkun verran. Hän varasi juhlapaikan minulta kysymättä, joten en osallistunut vuokrakustannuksiin."

"Meillä on ollut juhlia, joissa kaikki ovat meillä, kahdet juhlat kummassakin kodissa sekä yhteiset juhlat "vieraalla maaperällä". Meillä on uusperhe, jossa molemmilla puolisoilla on edellisestä liitosta lapsia, joten juhlittavan lapsen vanhempien väliset suhteet ovat vaikuttaneet siihen. Meitä ei ole "huolittu" lapsen lähikotiin, joten kahdet juhlat tai vieras maaperä ovat olleet ainoat vaihtoehdot."

Eipä ollut tarvis sopia...

Järjestin eron jälkeen kaikki lasten juhlat kotonani. Exä oli vieraana eikä osallistunut kustannuksiin. Ei tosin käynyt mielessäkään. Rippijuhliin exä halusi tuoda uuden kumppanin, kirkkoon lupasin, mutta en kotiini. Exän sukulaiset ovat olleet vieraina niin kuin ennen eroa. Noh - onneksi ei enää tarvitse miettiä kun lapset jo aikuisia....

  • ylös 25
  • alas 28
Vierailija

Olen mennyt aina lapsen toive edellä ja hetkeksi laitetaan tunteet ex-puolisoa kohtaan sivuun (jos niitä nyt pitäisi ollakaan). On pidetty yhdet juhlat, johon ovat mahtuneet ex-puolisot, uudet puolisot ja suku. Hyvin on toiminut ja lapsi ollut ikionnellinen. Ehkä myös lapselle opiksi.

  • ylös 11
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla