Palaako nettikaupoissa suunniteltua enemmän rahaa? Se saattaa johtua näistä nettikauppojen käyttämistä kikoista.

1. Enää 3 tuotetta jäljellä!

Klikkaat sisään nettivaatekauppaan ja näet kivan puseron. Hetkinen, näitähän on enää 3 kappaletta jäljellä! Klikkaat heti kaksi paitaa koriin, sillä et halua menettää mahdollisuuttasi. Ostosten jälkeen vilkaiset paitaa vielä. Niitä on edelleen jäljellä ”enää 3 kappaletta.” Samalla logiikalla netin varaussivusto hoputtaa sinua varaamaan hotellihuoneen ilmoittamalla, että huonetta katselee parhaillaan viisi muuta ihmistä. Verkkomyyjä tahtoo nopeuttaa ostopäätöstäsi uskottelemalla sinulle, että tämä on viimeinen mahdollisuutesi ostaa tuote.

2. Jatkuva alennusmyynti

Milloin olet viimeksi ostanut netistä jotain normaalihintaan? Niinpä. Kaikki tuotteet ovat nykyään alennuksessa, tai siltä ainakin tuntuu. 139 euroa, nyt vain 99 euroa. Tulipa taas säästettyä. Tai sitten hinnat saatetaan vain kirjoittaa punaisella värillä, sillä olemme tottuneet yhdistämään sen alennukseen.

3. Tarjoukset koukuttavat ostamaan lisää

Uutiskirjeen tilaajalle 10 euron alennus seuraavasta ostoksesta. Paitsi että alennuksen saa vain yli 50 euron ostoksesta. Jos alun perin tarkoituksena oli ostaa 20 euron paita, päädyitkin käyttämään vielä 30 euroa saadaksesi 10 euron alennuksen. Sama pätee "ilmaisiin" kotiinkuljetuksiin, joita tarjotaan tietyn summan ylittäville ostoksille. Kuin pankkiin laittaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Minkä näistä ostaisit?

Useat verkkokaupat listaavat ”ostetuimmat tuotteet” tai kertovat sinulle automaattisesti, mitä muita tuotteita tätä tuotetta ostaneet ovat katselleet. Ehkä kaipaat ostamiseesi vertaistukea, ja tieto muiden ostoksista rohkaisee myös sinua päätöksessäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkaopasta ostaessa sinulle taas tarjotaan vaihtoehtoa ostaa kirja, e-kirja, kirja ja e-kirja yhdessä tai yksittäisiä lukuja kirjasta. Sen sijaan, että pohtisit ostatko tuotetta, pohditkin jo, minkä tuotteista ostat.

5. Keskimmäinen hinta houkuttaa

Ihmiset tapaavat ostaa keskihintaan, oli se mikä hyvänsä. Jos tarjolla on eri nopeuden nettiyhteys hintaan 9,90 euroa, 14,90 euroa ja 19,90 euroa, tartut herkästi siihen pikkaisen nopeampaan, mutta kalleinta halvempaan keskimmäiseen vaihtoehtoon. Jos tarjolla olisi vain 9,90 euron ja 14,90 euron nettiyhteys, olisit ehkä valinnut sen halvemman.

Vierailija

Tää oli huikea juttu! Mulla nimittäin käy aina noin, että osta joka kerta netistä enemmän kuin suunnittelen, ja sitten olen kohta pulassa tekemieni ostosten kanssa! Suorastaan aina säikähdän, kun siltikään en pidä itseäni minään shoppailufriikkinä ja silti rahaa vaan kuluu kaikkeen! (tossa linkki mun blogiin, shoppailusta lähinnä)

Mut ens kerralla osaan kiinnittää noihin pointteihin huomiota enkä ehkä niin paljoa tule ostaneeksi ja langenneeksi noihin ansoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla