Naisten Linjalla puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.
Naisten Linjalla puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.

Naisten Linja on laajentanut puhelinpäivystystään sunnuntaihin. Linja auttaa tyttöjä ja naisia, jotka ovat joutuneet kokemaan väkivaltaa tai sen uhkaa.

Naisten Linjalle tulee vuosittain lähes 2000 puhelua naisilta ja tytöiltä, jotka ovat joutuneet kokemaan henkistä tai fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa.

Soittajia on ollut niin paljon, että moni puhelu on jäänyt vastaamatta aikoina, joina päivystystä ei ole tarjolla tai linja on ollut varattu.

Sen takia Naisten Linja laajentaa päivystystään ja on auki nyt myös sunnuntaisin kello 12–16.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Varattuna tuuttaava luuri saattaa lannistaa hädässä olevan avun hakijan, sillä soitto Naisten Linjan päivystykseen on yleensä ensimmäinen askel, jonka naiset ottavat apua hakeakseen. Jokainen väkivaltaa kokenut nainen ansaitsee sen, että hänen puheluunsa vastataan”, Naisten Linjan ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valtakunnallisen puhelinpalvelun numero on 0800 02400. Soittaminen on maksutonta ja luottamuksellista, ja sen voi tehdä nimettömänä.

Naisten Linja kouluttaa auttamistyöhön vapaaehtoistyöntekijöitä. He kuuntelevat, tukevat ja antavat tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä.

Naisten Linjalle voi ottaa yhteyttä paitsi puhelimitse myös nettisivujen kautta Naisten Netissä.

Sekä puhelin- että nettipalvelussa naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, purkaa kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen.

Naisten Linja aloitti vuonna 2002. Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

Naisten Linja päivystää numerossa 0800 02400
suomeksi ma–pe klo 16–20, la klo 12–16 ja su klo 12–16
ruotsiksi ke klo 16–20
englanniksi pe klo 16–20

Lisätietoja: www.naistenlinja.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla